Jedan od najznačajnijih muzičara sa prostora nekadašnje Jugoslavije, Darko Rundek, sa svojim sastavom „Ekipa“ dolazi na južni Jadran da 31. avgusta održi koncert za pamćenje na glavnoj bini Sea Dance festivala! Rundek je već gotovo 40 godina jedan od najaktivnijih i najpopularnijih autora, najpre sa kultnim bendom „Haustor“, a potom i kao solo izvođač koji će tik uz obalu mora izvesti neke od večnih numera kao što su „Apokalipso“, „Šal od svile“, „Makedo“, „Sanjam“, ali i neke od novih numera među kojima su „Tamni jorgovan“, „Pješčane oluje“, „Crni dusi“ i brojne druge. Svoj nastup na ovogodišnjem Sea Dance festivalu potvrdila je i Senidah, balkanska muzička senzacija, vlasnica megahita „Slađana“, koji broji preko vrtoglavih 36 miliona YouTube pregleda, što ovu pesmu izdvaja u red najpopularnijih na Balkanu ikad! Uspeh prvog brzo su, sa još nekoliko desetina miliona, ispratili i naredni singlovi kao što su „Belo“, „Bez Tebe“, „Crno srce“ ili „Četiri strane sveta“, čime se Slovenka danas svrstava u red najtraženijih izvođača na ovim prostorima. U karijeri dugoj deset godina, Senida Hajdarović je postala prepoznatljiva po svojoj autentičnoj pojavi i muzičkom izrazu koji predstavlja spoj različitih žanrova (R&B, hip-hop, trep), te po jedinstvenom vokalu. Uz opake numere atmosferu u Buljarici dovešće do usijanja i udarne zvezde prve balkanske hip-hop izdavačke kuće Bassivity. Biće to svojevrsni hip-hop festival u festivalu sa najslušanijim domaćim rap hitovima koji u zbiru premašuju i stotinu miliona YouTube pregleda. Uz Senidu, na listi su i legende zagrebačkog trepa u neverovatnoj ekspanziji ove godine, Kuku$, regionalni trap guru Fox, direktno zaslužan za popularizaciju novog hip-hop talasa na Balkanubaš kao i Surreal, jedan od najtraženijih izvođača na regionalnoj rep sceni prepoznatljiv po neposrednom i originalnom stavu. Sa njima stižu i popularni hip-hop kolektivi Hazze i Bekfleš, poznati po sjajnim nastupima uživo.

Povezana vest:  Chase & Status, State Of Mind, Jade i Monrroe ubrzavaju puls EXIT festivala na 174 otkucaja po minutu!

Jedan od najuticajnijih stvaralaca ex-Yu scene i nekadašnji frontmen kultne grupe „Haustor“, Darko Rundek, tokom četrdeset godina uspešne karijere i petnaestak muzičkih izdanja, visoko se pozicionirao na regionalnoj i međunarodnoj muzičkoj sceni. Povodom 20 godina od izlaska albuma „Apocalypso“, Rundek je ponovo okupio veliki prateći bend nazvan Ekipa, sa kojim je 15. juna 2017. godine održao najveći samostalni koncert u karijeri pred 10.000 posetilaca beogradskog stadiona „Tašmajdan“. Usledili su brojni koncerti u regionu, a stigli su i singlovi „Tamni jorgovan“, „Crni dusi“, „Barbara“ i „Pješčane oluje“.  Ekipu čine bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista Roko Crnić, vibrafonista i udaraljkaš Miro Manojlović, trubač Igor Pavlica, tenor saksofonistkinja Ana Kovačić i Isabel Catala sa violinom. Sa suprugom Sandom Hržić, pozorišnom rediteljkom i prevodiocem, radi na izdavanju persijske duhovne poeme „Jezik ptica“ iz 12. veka koja upozorava na jedinstvo sveta, ali i podseća na Rundekov ekološki i društveni angažman koji je sve izraženiji poslednjih godina. „Životu oko sebe dajemo pažnju, pokušavamo da budemo pažljivi jer je pažnja ono što čovek u životu može najviše da da svetu“, poručio je nedavno Rundek.

Povezana vest:  Mesijski album The Culta "Hidden City"

Šesti Sea Dance biće održan od petka, 30. avgusta, do nedelje, 1. septembra, na skrivenom biseru jadranske obale Buljarica u Budvi. Najava da će najuspešniji muzički producent 21. veka David Guetta predvoditi program do sada najjačeg izdanja Sea Dance festivala, zajedno sa vodećim nemačkim DJ-em i producentom Robinom Schulzom, kao i francuskim hit duom Ofenbach izazvala je nezapamćeno interesovanje za ovogodišnji festival, koji će prema prvim najavama posetiti publika iz preko 30 različitih zemalja. Nova iznenađenja i velika imena koja će nastupiti na ovogodišnjem festivalu biće objavljena uskoro.

Povezana vest:  Mateja Kežman kao DJ: Na "Divastated" žurci ću dati svoj potpisan dres na licitaciju, kako bismo skupili što više novca za klub "Olimpiu"

Nestaju ulaznice po promo ceni od samo 2.990 dinara!

Sve brže nestaje serija Sea Dance ulaznica koja za samo 2.990 dinara donosi sva tri festivalska dana, što predstavlja čak 50% uštede u odnosu na finalnu cenu. U prodaji se mogu naći i VIP GOLD trodnevne ulaznice po ceni od 12.000 dinara, a dostupne su putem zvaničnog sajta festivala. U prodaji su i mesta u festivalskom kampu što posetiocima donosi gotovo nedelju dana na obali mora po ceni od samo 2.990 dinara po osobi. Na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org, dostupni su i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne druge opcije za smeštaj i prevoz.