Postoje mnogi likovi koji žive u Ružnjogradu. Ali ovde je definicija ružnog jedinstvena i posebna. I to je nešto za slavlje. Svaki lik ima svoj poseban i neobičan izgled, koja nam pokazuje da biti „ružan“ znači prihvatiti naše razlike i prihvatiti naše mane.

Od 10.maja u svim McDonald’s restoranima u Srbiji deca će imati priliku da uz Happy Meal tokom pet nedelja odaberu jednu od 10 igračkica iz kolekcije Ružnjića i to tako što će dobiti belu figuricu, olovku, kartonsku kutiju koju mogu da oblikuju u biblioteku, železničku stanicu, klizalište, umetničku radionicu, prodavnicu za kućne ljubimce itd. Jedna od junakinja istoimenog filma za decu, Moksi je blogerka i novinarka koji je uvek u potrazi za sledećom velikom pričom. Ona takođe ima prodavnicu novina i vodi računa da građani Ružnjograda budu u toku sa svim najnovijim „ružnim“ vestima. Oksi je glavni zabavljač i uvek pronalazi izgovor za slavlje. Mnogo voli žurke i odlučio je da otvori sopstvenu prodavnicu rekvizita za zabavu. Pored ovo dvoje, ima još osam interesantnih likova, a bele figure (likovi iz filma) znače da svako dete može biti kreativno koliko želi i napraviti svog omiljenog „Ružnjića“.

Povezana vest:  Dan polja šećerne repe

Materijal koji se koristi za figurice, omogućava deci da brišu svoj dizajn sa gumicom i ponovo oboje svoje lutke onoliko puta koliko žele (gumica nije uključena).

Sigurni smo da će deca uživati u igri sa svojim novim drugarima Ružnjićima.