„13 Reasons Why“ je serija nastala pod producentskom palicom Netflixa, najpoznatijeg globalnog servisa za streaming serija i filmova.

Serija nam predstavlja dvoje protagonista – Clay i Hannah, i njihove paralelne priče. Hannah je bila Clayova drugarica iz klupe i simpatija, sve dok nije oduzela sebi život. Dve nedelje kasnije, Clay otkriva kutiju adresiranu na njega, koju mu je ostavila Hannah pre nego što je tragično završila samoubistvo. U njoj se nalaze snimci na audio kasetama u kojima izlaže 13 razloga zašto je odlučila na taj način da okonča život. Serija je bazirana na istoimenom bestseler romanu koji je 2007. godine napisao Jay Asher.

Povezana vest:  Počasni doktorat škotskog univerziteta za Emeli Sande

Producentskoj ekipi za seriju „13 Reasons Why“ pridružilo se i najzvučnije ime današnje pop scene – Selena Gomez, koja, osim  u funkciji izvršnog producenta, doprinos daje i na stvaranjusoundtrack albuma. Za potrebe muzike za seriju, Selena je obradila klasik benda Yazoo „Only You“, a predstavila nam je i svoju hit-pesmu „Kill ‘Em With Kindness“ sa aktuelnog albuma„Revival“ u blažoj, akustičnoj varijanti. Kompilacija, pored Selenine dve pesme, sadrži miks pesama bendova poput Joy Division, The Cure, kao i numere novih i nadolazećih izvođača.

Povezana vest:  Memoari Bilija Džoela u junu

Izdanje je već dostupno u Srbiji na muzičkim servisima Deezer i Google Play!

Serija je dostupna na Netflixu u Srbiji već od 31. marta i može se pogledati na linku OVDE

Prateći inicijativu Netflixa i 13reasonswhy.info podsećamo vas da „Centar Srce“ u Srbiji pruža emotivnu pomoć i podršku zarad prevencije samoubistava.

Za pomoć posetite njihov sajt na centarsrce.org ili zovite na besplatan broj telefona 0800-300-303 – svakog dana od 17 do 23.

Povezana vest:  Počinje četvrtfinale Belgrade Demo Festa 2015