Mančesterski fudbalski klubovi Junajted i Siti izjavili su danas saučešće porodicama poginulih u napadu koji se dogodio posle koncerta u Areni u Mančesteru. U eksploziji nedugo po završetku koncerta američke pevačice Arijane Grande u Mančesteru, sinoć su poginule 22 osobe, uključujući decu, a povredjeno je 59. Policija eksploziju tretira kao teroristički napad i veruje da je napadač delovao sam i da je poginuo u eksploziji.

Povezana vest:  Koncert Lene Kovačević u Beogradu, na Trgu Republike 27. decembra

Oba velika kluba iz Mančestera, Junajted i Siti, kao i Fudbalski savez Engleske i Evropska fudbalska unija (Uefa), izrazili su saučešće porodicama poginulih.

-Želeo bih da izrazim najdublje saučešće porodicama žrtava. Ovo je tužan dan za Mančester – naveo je kapiten Sitija Vensan Kompani na Tviteru.

Uefa je saopštila da je šokirana napadom, dok je saučešće izjavio i holandski klub Ajaks.

Povezana vest:  Sutra novi Vrooom u Kulturnom centru Grad

-Iz Amsterdama sa ljubavlju Mančesteru. Mislimo na sve žrtve, porodice i sve pogodjene tragedijom – saopštio je Ajaks.

Navijači Mančester junajteda putuju u Stokholm na finale Lige Evropa protiv Ajaksa, a svi letovi sa aerodroma u Mančesteru će se odvijati prema planu. Fudbaleri Mančester junajteda u sredu od 20.45 igraju u finalu Lige Evropa protiv Ajaksa. Pobednik tog duela izboriće direktan plasman u Ligu šampiona sledeće sezone.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNO, One Direction u Kombank areni?!