EXIT Festival ove će godine trajati pet dana, a osim glavne bine i mts Dance Arene, i No Sleep Novi Sad bina pokrenuće svoje motore već u sredu, 5. jula! Nakon što je na Petrovaradinsku tvrđavu dovela čuvene svetske klubove i organizovala žurke u Londonu, Barseloni, Briselu i drugim metropolama, #NSNS će na jednu noć preuzeti i kolosalnu mts Dance Arenu. Tako će se nultog dana održati prvi Guarana No Sleep Festival na Exitu, u okviru kojeg će na Areni nastupati Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Lag b2b UVB, Dejan Milićević b2b Marko Milosavljević i Marta b2b Sugar Lobby. A nakon što je objavljen dolazak čuvenih svetskih klubova Sub Club, Fuse, Avant Garde i Concrete, na matičnoj No Sleep Novi Sad bini, u sredu 5. jula pridružiće im se još dva! Direktno iz zgrade dizeldorfskog Kunsthallea na EXIT stiže fascinantni Salon Des Amateurs, a dočekuje ga brod koji ponovo ka tvrđavi plovi pravo iz centra koordinatnog sistema beogradske scene, sa dobro poznatim brojkama: 20/44! Ulaz na No Sleep Festival slobodan je uz svaku EXIT ulaznicu, bilo da je petodnevna, četvorodnevna ili bilo koja jednodnevna.

Povezana vest:  KRAFTWERK 3-D KONCERT: Ulaznice u prodaji

Ovaj objedinjeni sastav Salona i Broda predvodiće Jane Fitz, izuzetna selektorka iz Londona i rezidentkinja priznatog festivala Freerotation. I drugi vodeći svetski klubovi kao što su Concrete ili Panorama Bar unapred se raduju njenom svakom sledećem nastupu, a vanserijske DJ veštine i nepregledni muzički meridijani ove veteranke britanske scene, učiniće da nultog dana Exita izlazak sunca iznad Petrovardinske tvrđave bude neprocenjivo iskustvo. Na EXIT dolazi i pokretač Salona amatera Detlef Weinrich, poznatiji kao Tolouse Low Trax i jedan od osnivača kultnog benda Kreidler. Dizeldorfski kraut-roker, post-punker i romantik nastupiće na No Sleep Novi Sad bini u „live“ formatu!

Sinergiju dva veoma bliska kluba povezuje Salonov rezident Vladimir Ivković, rođeni Beograđanin koji već decenijama živi u Dizeldorfu i vodi prestižnu izdavačku kuću Desolat od Loco Dicea, ali i sopstveni Offen Music čije prvo izdanje je bio neobjavljeni rad novosadskog genija Mitra Subotića Sube, potpisanog kao Rex Ilusivii. Sporogoreći plesni uvod u besanu sredu na tvrđavi pružiće dobro poznati 20/44 rezident Schwabe, član grupe Tapan i koautor besprekorne klupske rezidencije Disco Not Disco. Član još jednog „brodskog“ kolektiva Vitanov iz Beyond House ekipe, u završnici za DJ pultom, pripremiće publiku za narednu noć.

Povezana vest:  Treći vikend u Barutani uz prvo strano gostovanje u Beogradu – Leharov prvi nastup u letnjoj sezoni

No Sleep ove godine otišao i više i dalje nego ikad!

Svoje postave za naredne četiri noći već su objavili i Sub Club (6. jul), Fuse (7. jul), Avant Garde (8. jul) i Concrete (9. jul), a predstavljaće ih Red Axes, Denis Sulta, Harri & Domenic, Moscoman, Function, Dax J, Charlotte de Witte, Pierre, Bjarki, Vatican Shadow, Dr. Rubinstein, SNTS, Antigone & Francois X, Voiski, Leo Pol, Ben Vedren i drugi. Ove godine održani su i No Sleep događaji u Londonu (Avant Garde at Corsica Studios), Briselu (Fuse) i Glazgovu (Sub Club), a među izvođačima na No Sleep žurkama u svetskim metropolama našli su se i Rebekah, Honey Dijon, Fort Romeau, Jennifer Cardini, Man Power i drugi. Od 13. do 15. jula čeka nas i prvo morsko izdanje No Sleep bine na Sea Dance festivalu na kojoj će pored ostalih nastupiti Amelie Lens i rezidenti Berghaina, Etapp Kyle i Kobosil, te Space Dimensions Controller, South London Ordnance, Filip Xavi, Insolate, TKNO i desetine drugih!

Povezana vest:  Rekordnih 22.000 registrovanih kupaca ulaznica spremno za The Cure i EXIT 2019 - start prodaje 23. oktobra!

Ulaznice za EXIT po aktuelnim cenama samo do 30. juna!

Aktulne cene četvorodnevnih ulaznica za EXIT (6-9. jul) od 7.490 dinara važiće još najkasnije do petka, 30. juna. Trenutno se najviše traži paket pod dobro poznatim imenom EXIT Avantura, a koji na četiri dana Exita, za dodatnih samo 500 dinara dodaje i još tri dana Sea Dance festivala, od 13. do 15. jula! Takođe, za dodatnih samo 1.490 dinara u prodaji su i petodnevne ulaznice koje obuhvataju i spektakularni koncert Kilersa na glavnoj bini Exita u sredu 5. jula, a uz svaku EXIT ulaznicu slobodan je ulaz i na specijalni No Sleep festival. Najkasnije do 30. juna važiće i cena pojedinačnih ulaznica koje se kreću od 2.990 dinara za Kilerse (5. jul), 2.490 za četvrtak (6. jul), 2.590 za petak (7. jul), 2.990 za subotu (8. jul) i 2.590 dinara za nedelju (9. jul). Sve ove ulaznice i paketi se prodaju širom zemlje u mreži Gigstix.com, u svim knjižarama Vulkan, te putem sajta www.exitfest.org.