maNgATurski bend Manga najavljuje Novobeogradsko leto

 

Turski rok sastav Manga“ večerašnjim zajedničkim koncertom sa srpskim kolegama Zemlja gruva, besplatnim za posetioce na Savskom keju, najaviće početak manifestacije Novobeogradsko leto.

Na konferenciji za novinare u opštini Novi Beograd, članovi turskog benda, koji je ove godine osvojio drugo mesto na Pesmi Evrovizije, izrazili su zadovoljstvo što su posredovanjem regionalnog MTV-ija dobili priliku da se koncertom na Novom Beogradu prvi put uživo predstave srpskoj publici.

-Nadam se da će naše vlade ukinuti vize i da ćemo se češće sretati – rekao je Ferman Agul, pevač Mange koja je sa svojim spojem hiphopa, roka i anadolijske narodne muzike dobila 2009. godine MTV nagrade za najbolji turski bend i za Best European Act.

Povezana vest:  Kad Japanci zasviraju “Mesečinu” i “'Ajde Jano”

Upitan kakve koristi je bend imao od učešća na Pesmi Evrovizije u Oslu, bubnjar Ozgur Onej je rekao da je Manga zahvaljujući tom televizijskom takmičenju dobila priliku da predstavi svoju muziku u Evropi i svetu.

-Pomogao nam je uspeh na Evroviziji. Srećemo nove ljude, kulture, sviramo koncerte…sjajno je! – rekao je Onej.

Zamenik predsednika opštine Novi Beograd Miloš Petrović rekao je da je koncert Mange i Zemlje gruva najava Novobeogradskog leta, koje zvanično počinje 31. jula nastupima u Teatru na Savi umetnika iz makedonskog udruženja Makedonijum i potom bivšeg gitariste Leba i soli Vlatka Stefanovskog.

Povezana vest:  Kina:Predstavnici vlasti nadgledaće koncert Boba Dilana

-Pokušavamo napraviti manifestaciju da što više ljudi lakše provede leto na Novom Beogradu i uživa u dodatnom kulturnom sadržaju. Napravili smo pomak u odnosu na prethodnu godinu i pokušali program prilagoditi onome što građani žele videti – rekao je Petrović.

Kako je rečeno, svi programi sedmog Novobeogradskog leta su besplatni za posetioce, a uveče 1. avgusta na platou pored Save biće održan Dečiji novobeogradski džumbusdan, u okviru kojeg će nastupiti muzičari i animatori, uz igraonice i kreativne radionice za decu.

Hard rok sastav iz Pule Atomsko sklonište svira 7. avgusta, zajedno sa bendom Vudpekers (Woodpeckers), a u idućeg dana Eutoprija i teksaški bluzer Lens Lopez. Za 14. avgust organizator opština Novi Beograd najavljuje didzej nastup i koncert iznenađenja.

Povezana vest:  Struka i Mikri predstavljaju „Pimpovanje"

Završne večeri Novobeogradskog leta nastupiće KUD Pećinci i potom džez muzičar Jovan Maljoković.

U pratećem programu koji će biti održavan u prostoru Novobeogradske kulturne mreže 30. jula biće izložba likovnih umetnika sa Novog Beograda i predstava Poslednja šansa.

Izložba skulptora Bojana Lukića predviđena je za 6. avgusta, kad i predstava Nek mu je laka crna zemlja, a 13. avgusta sledi izložba mladh likovnih umentika Novog Beograda i predstava Nijesmo mi od juče glumaca iz Crne Gore.