kiki_lesandricKiki i Piloti u Beogradskoj areni

 

Pop-rok muzičar Kiki Lesendrić i njegov sastav Piloti održaće koncert 2. oktobra u Beogradskoj areni, saopštila je danas promoterska kuća Mjuzik star (Music Star).

-Koncert će biti promocija poslednjeg studijskog albuma Mesec na vratima, a publika će biti u prilici da čuje i stare hitove koji su nedavno objavljeni na živom albumu ‘Svet je lep kada sanjamo’ – saopštio je Mjuzik star.

Povezana vest:  Gibonni na svetskoj playlisti Los Angeles Timesa

Beogradski „Piloti“ su se pročuli istoimenim debitantskim albumom 1981. godine i hitom „Ne veruj u idole“. Lesendrićev sastav je najveću popularnost stekao pesmom i istoimenim albumom -Kao ptica na mom dlanu (1987), na kome se našao i hit Kada sanjamo. Sa sledećeg albuma Osmeh letnje noći (1988) veliki hit je bilo Leto.

Posle albuma sa muzikom za film Darka Bajića Zaboravljeni (1993), Piloti su poslednji album Dan koji prolazi zauvek snimili 1996. godine. Lesendrić od 1993. godine radi kao kompozitor i producent za grčki ogranak diskografskih kuća Poligram i Universal.

Povezana vest:  Sel se vratila i to novim spotom! (VIDEO)

Pošto su Piloti raspušteni 1999. godine, Lesendrić je povratnički album Mesec na vratima (2008) objavio samo pod svojim imenom, uz koautorsku pomoć Mlađana Dinkića, sadašnjeg ministra ekonomije Srbije.

Gitarista i pevač je album potom promovisao na turneji, koja je uključila i nastupe na Egzitu (Exit) i Bir fest (Beer Fest), ali pod imenom Kiki Lesendrić i Piloti.

Povezana vest:  Vilou Smit možda snima očev hit