Prepun Sava Centar, hitovi „Milimetar“, „Neko te ima noćas“, „Drska ženo plava“, „Suada“, „Vranjanka“, „Ljubavi“, „Zver“, „Leđa o leđa“, „Ne kuni me, ne ruži me majko“, „Magla“, „Janoš“… u swing aranžmanu, više od 40 muzičara iz Capital Swing Orkestra i publika koja u glas peva pesme obeležio je prvi od tri beogradska koncerta „Dva Sveta“ Željka Joksimovića.

Željku su podršku na koncertu dali supruga Jovana, ćerka Mina, drugi članovi porodice, zatim Jelena Tomašević i Ivan Bosiljčić, teniser Filip Krajinović i Nina Radulović, naš proslavljeni trubač Dejan Petrović sa suprugom, Ilda Šaulić, modna kreatorka Marija Tarlać, i mnogi drugi…

Filip Krajinović i Nina Radulović

Ivan Bosiljčić i Jelena Tomšević

Izuzetno volim ovaj projekat, volim da pomeram svoje granice i zato sam na njega posebno ponosan. Preko 40 muzičara učestvuje u njemu i izazov je bio spojiti sve njih, izmeniti svaku pesmu, rastaviti je na sitne delove i ponovo spojiti u jednu drugačiju swing celinu. Neke pesme su bile tako jednostavne, neke smo savladavali mesecima kao recimo „Milimetar“, bavili smo se svakim detaljem dok svi nismo bili prezadovoljni. I baš toliki rad, tolika energija, vreme ovaj projekat i čine posebnim. Pun Sava Centar i sjajna atmosfera su dokaz da smo publika i ja na istoj strani, zbog čega sam srećan i zahvalan“, rekao je Joksimović.

Povezana vest:  Jack White u centru misterioznog ubistva

Na pitanje koje pesme su ga posebno oduševile kako zvuče u swing aranžmanu Željko je rekao da su sve sjajne jer su pažljivo birane one koje će biti obrađene. „Ipak Mišel, Dva smo sveta različita i Vlajna su nas sve oborili sa nogu već na prvo slušanje“, pojasnio je Joksimović.

Jovana Joksimović

Karte za prva dva koncerta Željka Joksimovića rasprodate su u rekordnom roku, a publika je večeras pokazala da joj nedostaju projekti i muzika iz „Dva sveta“. Sledeći koncert je zakazan za 8.12, dok je zbog ogromnog interesovanaj otvoren i treći termin u Sava centru, 21.12.

Povezana vest:  EUROSONG 2012, Jermenija ipak odustaje od ovogodišnjeg Eurosonga

Kada radite ovakav projekat, onda stvarate živ organizam, živu stvar, koju morate da održavate. Za nas to znače stalne probe, stalni koncerti, nove numere jer drugačije on može da izgubi kvalitet zbog kojeg smo ga stvarali. Mi smo toga svesni i zato ništa ne prepuštamo slučaju„, rekao je Željko Joksimović.

Povezana vest:  Posno prase uskoro objavljuju DVD i snimaju spot

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images