Grupa Depeche Mode, koja je 2020. godine primljena u Rock & Roll Hall of Fame, najavila je danas na posebnom događaju u Berlinu, izlazak novog albuma te svetsku turneju na koju kreću 2023. godine. Memento Mori Tour podržaće nadolazeći 15. studijski album istoimenog naziva, koji bi trebao izaći u proleće 2023.

Dave GahanMartin Gore su otkrili da će turneja koju predstavlja Live Nation započeti posebnim i limitiranim brojem koncerata u severnoameričkim arenama, počevši 23. marta, pre nego krenu u Evropu, na letnji deo turneje koja će se održati na stadionima. Koncerti u Severnoj Americi, između ostalih, uključuju i njujorški Madison Square Garden, čikaški United Center, Kia Forum u Los Angelesu te Scotiabank Arenu u Torontu. Bend potom kreće na evropski, stadionski deo turneje, koja počinje 16. maja, a uključuje poznate lokacije kao što su Stade de France u Parizu, Olimpijski stadion u Berlinu, stadion San Siro u Milanu te stadion Twickenham u Londonu.

Povezana vest:  Maraja Keri se danas porađa?

Govoreći o Memento Mori, Martin Gore je izjavio: “Na ovom smo projektu počeli raditi rano u pandemiji, pa su njegove teme izravno inspirisane tim vremenom. Nakon Fletcheve smrti, odlučili smo nastaviti jer smo sigurni da je to ono što bi on želeo, a to je projektu zaista dalo dodatni nivo značenja.”

Dave Gahan je dodao: “Fletchu bi se svideo ovaj album. Zaista se veselimo što ćemo ga uskoro podeliti s vama i jedva čekamo da vam ga predstavimo uživo na nastupima sledeće godine.”

Povezana vest:  Rijana bi pozirala naga ali za umetnost ne za pare

The Memento Mori Tour biće njihova devetnaesta turneja, a prva nakon više od pet godina. Poslednja turneja benda, Global Spirit Tour 2017.-2018., bila je njihova najduža turneja s više od 130 nastupa širom Evrope i Severne Amerike, pred više od 3 miliona obožavatelja, a zabeležena je i kao jedna od turneja s najvećom zaradom u godini.

Depeche Mode 23. jula 2023. godine u Areni Zagreb

Memento Mori biće 15. studijski album Depeche Modea i nastavak kritički hvaljenog Spirita iz 2017., koji je dosegao broj 1 u 11 zemalja te se svrstao u TOP 5 u više od 20 zemalja. Memento Mori, koji izlazi u izdanju Columbia Records, biće objavljen širom sveta u proleće 2023. godine.

Povezana vest:  Scorpions u Beogradu 25. juna

Prodali su više od 100 miliona albuma i svirali pred više od 35 miliona obožavatelja širom sveta te ostaju posebno uticajna muzička sila u svetu. Neizbrisiva inspiracija obožavateljima, kritičarima i umetnicima, Depeche Mode nastavlja da ide napred, a s albumom Memento Mori i turnejom koju najavljuju, otvaraju najnovije poglavlje svog nenadmašnog muzičog nasljeđa.

Više informacija o rasporedu turneje i datumima te prodaji ulaznica može se pronaći na službenoj stranici benda www.depechemode.com. Ulaznice za zagrebački koncert u prodaji su već od ovog petka, 7. oktobar, a može ih se osigurati putem sistema www.eventim.hr.