Da li će vas iznenaditi ako kažemo da na koncertu Magnifica bilo sjajno? Naravno da neće, a to je pokazala i publika koja je gromoglasnim aplauzom i ovacijama ispratila nastup slovenački muzičar Robert Pešut – Magnifico, u okviru turneje „Charlatan de Balkan“.

Koncert u Belexpo centru započeo je pesmom “Samo malo”, a tokom cele večeri Magnifico je, uz pratnju svog benda, svirao kako nove pesme, tako i najveće hitove iz svoje dugogodišnje karijere.

„Dobro veče, Beograde. Velika mi je čast i puno mi je srce što sam ovde. Želim vam mnogo zdravlja, sreće, finog vina… “ poručio je publici raspoloženi muzičar.

Na repertoaru slovenačkog kantautora bile su dobro poznate numere “Giv mi mani”, “Pukni zoro”, “Cici mici”, a publika je najviše đuskala uz pesmu “Hir aj kam, hir aj go”.

Jednog od najpopularnijih muzičara na Balkanu karakteriše specifičan miks različitih pravaca u kojima dominiraju fank, disko, rok, džez, ali i etno zvuci, a svi su bili zastupljeni i u punoj sali Belexpo centra.

Povezana vest:  Željko Bebek zapevao na press konferenciji

Kao specijalni gost na koncertu pojavio se glumac, scenarista i frontmen benda Kolja i „Grobovlasnici“ Nikola Pejaković Kolja, a Magnifico je rekao da mu je velika čast što je sarađivao sa njim.

„Nekima su potrebne godine da se upoznaju, nama je bilo dovoljno pet minuta“, rekao je kantautor, a nakon toga je, zajedno sa Koljom, izveo pesme “Divna” i “Haljinicu bolje lila”.

Posebno raspoloženje i sevdah probudili su kod publike pesmom “Pukni zoro”, a svi prisutni su, zajedno sa njima, pratili ritam čuvene pesme iz fima ”Montevideo, Bog te video” Dragana Bjelogrlića.

Povezana vest:  Damir Imamović na 14. Ethno.com festivalu

Svoje stvaralaštvo Magnifico opisuje kao spoj cinizma, duhovitosti i hohštapleraja upakovanih u ležernost i anarhiju, a da u njegovoj muzici uživaju sve generacije pokazao je i beogradski koncert.

„Imam raznih opusa, domovinskih, ljubavnih… Stalno sam mislio da će mi život proći sa ženama i puno dece. A ipak, imam jednu ženu i ona me zove papučar. Ja sam ispekao zanat – zove se obućar, papučar“, rekao je šaljivo Magnifico, i uz zajednički ritam sa publikom izveo pesmu “Papučar”.

Magnifico je sišao sa scene, ali publika je snažnim aplauzom tražila da se vrati, što je on i uradio, na veliko zadovoljstvo svih, a hitovi su nastavili da se ređaju.

Povezana vest:  Marko Louis predstavlja novi spot za pesmu CVEĆE CAFNALO koji ujedno najavljuje koncerte

Eklektični zvuci i prepoznatljiv humor intrigantnog muzičara držali su publiku u odličnom i energičnom raspoloženju do kraja koncerta.

PHOTO: Antonio Ahel/ATA Images