Dunja Jeličić, sa pesmom „U la la la“, predstavljaće Srbiju na ovogodišnjoj Dečjoj pesmi Evrovizije 2016. koja se održava na Malti, saopštio je danas RTS.

Kompoziciju „U la la la“ komponovao je Vladimir Graić, a tekst su zajdno napisale Leontina Vukomanović i Dunja Jeličić.

Dunja Jeličić je rođena 2003. u Beogradu, a sa šest godina postala je član dečjeg hora „Čarolija“ sa kojim je učestvovala na mnogim koncertima kao solista.

Povezana vest:  Reizdanje albuma „Diamonds And Pearls" donosi mnogo nikada objavljenog materijala

Učestvovala je na takmičenju „Prvi srpski talenat“, kao i u programu „Pinkove zvezdice“ gde je došla do polufinala.
Ide u sedmi razred osnovne škole i uporedo u peti razred muzičke škole, gde svira klavir.

Učestvovala je i na muzičkom festivalu „Čarolija“, a na takmičenju „Zlatna sirena“, koje se održava svake godine, osvajala je prva mesta u više žanrova i kategorija.

Trenutno je angažovana na pripremi mjuziklu o životu Nikole Tesle – „Tesla: Tajna Elektropije“.

Povezana vest:  Sjajan koncert Magnifica publika nagradila ovacijama

Radio-televizije Srbije je u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom Beograda napravila izbor predstavnika.

Na osnovu zahteva RTS-a da dete koje predstavlja Srbiju na Dečjoj pesmi Evrovizije 2016. odlično peva, igra, da je komunikativno i slobodno na sceni, DKCB je kandidata potražio u studiju „Mala škola mjuzikla“.

Komisija je radila u sledećem sastavu: Ivana Peters, vokalni pedagog i prošlogodišnji predstavnik na „Pesmi Evrovizije“ kao kompozitor, Ivana Tabori Obradović, urednik muzičko-scenskog programa DKCB , Tatjana Perović Vladušić, rukovodilac za odnose sa javnošću i marketing DKCB , Vladimir Graić, autor pesme i kompozitor pesme „Molitva“ kojom je Srbija 2007. godine pobedila na „Pesmi Evrovizije“.

Povezana vest:  Mostar Sevdah Reunion vas poziva na koncert

Izabrana predstavnica Dunja Jeličić pokazala je najveću spremnost u okviru svih propozicija uz izvanredno poznavanje engleskog jezika.

Ovogodišnja „Dečja pesma Evrovizije“ biće održana 20. novembra u Valeti (Malta), a dvočasovni šou biće emitovan u direktnom prenosu na kanalima RTS-a od 16 časova.

PHOTO: www.rts.rs