Trener košarkaša Partizana Aleksandar Džikić rekao je da nije zadovoljan što je njegov tim protiv Cibone večeras lako gubio dvocifrenu prednost, ali je istakao da je bilo lepo večeras igrati.

-Čestitam Ciboni, naterali su nas da damo sve od sebe. Dobar su tim, kompaktan, imaju odličan miks mlađih i starijih i jednog realnog NBA igrača, Anta Žižića. Generalno nisam zadovoljan jer smo više puta imali dvocifrenu prednost, pa je gubili. Oscilacije su normalne, samo da ih iskontrolišemo. Lepo je bilo igrati pred punim Pionirom. Hvala navijačima, bodrili su nas i na kraju smo pobedili – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Beograd domaćin najboljim svetskim basketašima!

Partizan je večeras pobedio Cibonu 87:81 u trećem kolu Jadranske lige, što mu je bila treća pobeda u sezoni. Uprkos tome, trener je odbacio novinarsku konstataciju da je tim odmah ušao u formu.

-Nismo u formi, majke mi, videćete i sami. Trebaće nam vreme da se uigramo. Dobro, bolje je 3:0 nego 0:3. Nije fraza, ali mnogo osciliramo rezultatski i brzo padamo. Treba da se radi na kontroli igre. Ali, borimo se i ja sam zadovoljan sve dok se borimo. Meni je drago što ljudi veruju u tim. Ne bih da budem dežurni ‘hejter’, ali tim je takav kakav je. Mi ćemo dobijati utakmice, ali i gubiti – rekao je Džikić.

Povezana vest:  Pobeda ekipe KLS u Laktašima

On je pre utakmice govorio da će biti veliko pitanje i kako će mladi igrači reagovati na igranje pred 7.000 ljudi, a sada je kazao da je delimično zadovoljan njihovom reakcijom.

-Delimično sam zadovoljan…Prosto, teško je igrati pod pritiskom, ali drago mi je kako smo zatvorili utakmicu. Moglo je i bolje, ali i lošije. To je sve normalno. Ne imenujem svoje igrače, ali neki mi kažu da nikada nisu igrali pred ovoliko ljudi. Ja to razumem – rekao je Džikić.

-Plus, treba da odgovoriš na očekivanja. Spuštamo mi stalno loptu, ali igrači znaju da su u klubu koji ima slavnu tradiciju i da je to nešto što treba da braniš i da se to od tebe očekuje – dodao je on.

Povezana vest:  Ubedljiva pobeda Estonije u poslednjem meču kvalifikacija

Košarkaše su večeras bodrili i fudbaleri Partizana, koje je predvodio njihov trener Marko Nikolić. Upitan da to prokomentariše, Džikić je odgovorio kroz šalu.

-Jeste, došao je onaj mali ćelavi (Nikolić), sad ja to moram njemu da vraćam. Još stoji tamo i dobacuje mi nešto ‘igraj s krila!’. Šta to znači ‘igraj s krila’? Šalim se, naravno, prijalo je sve i vratićemo im – rekao je Džikić.