Krajem decembra nismo uzbuđeni samo zbog praznika i dugo očekivanog odmora, već i liste najslušanijih, najboljih i najgledanijih izvođača u 2017. godini. Neki su ostvarili uspeh veoma brzo, neki povratili staru slavu’, a mi smo svih 365 dana uživali sa svima njima. Stoga, predstavljamo listu 25 najgledanijih spotova Universal Music izvođača 2017. godine u Srbiji!

 Prvi na listi je Luis Fonsi sa spotom za planetarni hit “Despacito“, dok se remix iste pesme u Justin Bieber izvođenju našao na desetom mestu. “Despacito“ je jedina pesma koja se našla na listi iznad mlade srpske pop senzacije Marije Žeželj i njenog prvog singla “Dance Like Nobody’s Watching“ čiji spot danas broji preko 14 miliona pregleda, a pesma je doživela veliki uspeh ne samo regionalno, već i širom planete. Činjenica da je sa svojim prvim singlom gledanija i slušanija od internacionalnih pop velikana kao što su Weekend, Katy Perry, Taylor Swift i drugi, samo potvrđuje da je Marija u prethodnih 6 meseci postala prva prava srpska pop princeza.

Povezana vest:  Prvi roman Marije Žeželj “Moj slatki život” od danas u prodaji u svim knjižarama Vulkan i na sajtu Vulkan izdavaštva

Treće mesto drži The Weeknd sa pesmom “Starboy“ feat. Daft Punk, dok je na mestu broj četiri, ali i četrnaest, mladi Shawn Mendes sa “Treat You Better“ There’s Nothing Holdin’ Me BackAriana Grande je zauzela mesta broj pet, trinaest i dvadeset-jedan sa plesnim numerama “Side To Side““Into You“ i “Everyday“. Na šestom mestu je Jax Jones sa “You Don’t Know Me“, na sedmom Katy Perry sa “Bon Appétit“, dok su na osmom ZAYN i Taylor Swift sa pesmom “I Don’t Wanna Live Forever“ koja je bila deo soundtracka filma “Pedeset nijansi mračnije“ (Fifty Shades Darker). Lady Gaga se sa “Million Reasons“ našla na dvadeset drugom mestu,Jonas Blue su zauzeli dva mesta na listi i to osamnaesto i dvadeset treće sa pesmama “Mama“ i “Perfect Strangers“, dok je na samom začelju tabele Selena Gomezsa dva singla – “Bad Liar“ i “Fetish“.

Povezana vest:  Udala se Alanis Moriset

 Youtube plejlistu sa svim spotovima pronađi na linku ovde: https://umrs.lnk.to/top252017

1              Luis Fonsi – Despacito

2              Marija – Dance Like Nobody’s Watching

3              The Weeknd – Starboy

4              Shawn Mendes – Treat You Better

5              Ariana Grande – Side to Side

6              Jax Jones – You Don’t Know Me

7              Katy Perry – Bon Appétit

8              Various Artists – I Don’t Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)

Povezana vest:  Kokni ridžekts na pank festivalu u Novom Sadu

9              Sean Paul – No Lie

10           Luis Fonsi – Despacito (Remix) Feat. Justin Bieber

11           Katy Perry – Chained To The Rhythm

12           J Balvin – Mi Gente

13           Ariana Grande – Into You

14           Shawn Mendes – There’s Nothing Holdin’ Me Back

15           Katy Perry – Swish Swish

16           DJ Snake – Let Me Love You

17           Desiigner – Panda

18           Jonas Blue – Mama

19           Rae Sremmurd – Black Beatles

20           Imagine Dragons – Believer

21           Ariana Grande – Everyday

22           Lady Gaga – Million Reasons

23           Jonas Blue – Perfect Strangers

24           Selena Gomez – Bad Liar

25           Selena Gomez – FETISH

Lista je sastavljena od 25 najgledanijih spotova Universal Music Group International izvođača na YouTube/VEVO servisima u Srbiji.

PHOTO: Antonio Ahel/ATAIMAGES