I u 2017. godini, Fondacija Ana i Vlade Divac bila je usmerena na unapređenje uslova za odrastanje i obrazovanje dece, podršku omladinskim projektima, ekonomsko osnaživanje najugroženijih kroz pomoć u započinjanju ili razvoju posla u poljoprivredi, razvoj socijalnog preduzetništva, pružanje humanitarne pomoći migrantima sa Bliskog istoka, a vrednost realizovanih projekata iznosi preko 2.6 miliona dolara.

Unapređenje uslova za odrastanje i obrazovanje dece i omladine i podrška omladinskim projektima je oblast u koju Fondacija godinama ulaže i tokom protekle godine kroz različite projekte obnovljeno je i opremljeno 17 škola i vrtića koje svakodnevno koristi više od 9.000 dece. Pored toga dodeljeno je 38 učeničkih stipendija i podržan je 51 omladinski projekat širom Srbije. Za kraj godine obezbedili smo i 1.000 novogodišnjih paketića za decu u školama širom Srbije.

Povezana vest:  DOČEK NOVE 2013, Doček Nove godine u hotelu “Palas” uz Halida Bešlića i Nedu Ukraden

Kroz podršku razvoju poljoprivrede u ruralnim područjima u okviru Divac poljoprivrednih fondova 105 poljoprivrednih domaćinstava sa 517 članova započelo je i razvilo sopstveni posao ili poljoprivrednu proizvodnju. Podrška je data u vidu stada domaćih životinja, poljoprivredne mehanizacije i građevinskog materijala u vrednosti od 135.000 dolara.

Za razvoj socijalnog preduzetništva u Srbiji dodeljena su sredstva za 7 socijalnih preduzeća u vrednosti od 47.000 dolara dok je za podršku organizacijama civilnog društva u Srbiji dodeljeno 320.000 dolara.

Povezana vest:  Avon Luck - vaša amajlija za ovu sezonu

U toku 2017. godine je podelili smo 2.567 paketa hrane i higijene za najugroženije porodice, kao i 13.850 paketa odeće u domovima za nezbrinutu decu, u prihvatnim centrima za migrante i u drugim ustanovama koje se brinu o socijalno najugroženijim kategorijama stanovništva.

Fondacija Ana i Vlade Divac nastavlja da pomaže izbeglicama i raseljenim licima sa prostora bivše Jugoslavije i tokom 2017. godine je kupila dve seoske kuće za dve raseljene porodice u Vranju i Kikindi i pored toga obnovila 13 seoskih kuća za najugroženije porodice u Kuršumliji.

Takođe, Fondacija Ana i Vlade Divac je radila i na pružanju pomoći migrantima koji prolaze ili se nalaze na teritoriji naše zemlje, nastavili smo sa unapređivanjem smeštajnih kapaciteta i obezbedili uslove za dostojanstven smeštaj za preko 1.500 migranata.

Povezana vest:  „Mrnjau VIKEND“ u Domu omladine beograda

Fondacija je osim pružanja direktne humanitarne pomoći migrantima radila i na pružanju podrške lokalnim samoupravama i zajednicama pogođenim izbegličkom krizom kroz stručnu podršku i dodelu opreme za vanredne situacije u ukupnom iznosu od 70.000 dolara i podršku lokalnim zdravstvenim ustanovama kroz donaciju neophodne opreme.

Fondacija Ana i Vlade Divac zahvaljuje svim partnerima i donatorima na poverenju i podršci dosadašnjim akcijama, koje su pomogle najugroženije kategorije stanovništva u protekloj godini.