Vrooom_nove_stageSajt Vroooma, koncerti, album u pripremi
-Nakon uspešnog završetka pozorišne sezone tokom koje smo poznate kompozicije Galta McDermota izvodili u sopstvenim aranžmanima u rekordno posećenoj predstavi Ateljea 212 – KOSA, Vrooom nastavlja snimanje novog albuma koji će biti objavljen 1. decembra 2010, dok je spot i singl planiran za oktobar. Promocija novog izdanja počeće u Beogradu, da bi se odmah zatim nastavila turnejom u Sloveniji. Vrooom će održati nekoliko koncerata i tokom snimanja albuma. Za sada potvrđeni datumi i mesta su: 21.08. – Vranje, 09.09. – Petrovac na Mlavi – izjavio je Marko Grubić.
Vrooom ima i novi sajt – od sada ćete moći da sve važne informacije pronađete na zvaničnoj prezentaciji benda – www.vrooom.rs
Marko Grubić takođe ovih dana radi muziku za predstavu PRAVDA (po Aristofanu, režija: Kokan Mladenović) u pozorištu Barka Szinhaz u Budimpešti. Premijera je 27.08. ispred Nacionalnog muzeja Mađarske, a Barka Szinhaz spada u 50 najuglednijih pozorišta Evrope.
Osam meseci nakon objavljivanja singla Cuts, grupa Vrooom radi na novom albumu u postavi: Tamara Kojić (glas), Vanja Vukotić (glas), Marko Grubić (bas, sampler), Aljoša Varga (fretless bas), Nenad Knežević (harmonika, truba) i Branislav Potić (bubnjevi).
Vrooom je od svog osnivanja, 1998. godine, objavio 4 albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001, snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj.
Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala.
Uz stalnu koncertnu aktivnost, članovi grupe Vrooom komponovali su muziku za preko 30 pozorišnih predstava izvodeći je u nekima od njih i uživo, kao i za mnoge igrane i dokumentarne filmove, velike “evente”, izložbe i performanse.
Dobitnici su brojnih priznanja među kojima se izdvajaju Davorin Popović i Grupa godine TV Metropolis.
Zvanična internet strana – www.vrooom.rs
Povezana vest:  Selena postavila ultimatu Justinu!