Trenutno najpopularnija rok atrakcija u Hrvatskoj, grupa „Vatra“ održaće svoj prvi samostalni koncert u Beogradu. Vatra će nastupiti 25.maja u Domu Omladine Beograda u sali Amerikana.Momci iz ovog sastava koji ne silazi sa top lista regiona, izjavljuju da jedva čekaju koncert i obećavaju da neće izneveriti publiku u Beogradu.

Svoj prvi CD objavili su 1999. godine pod nazivom Između nas. Ovim albumom bili su nominovani na novinarskoj rock nagradi „Crni mačak“ 2000. godine u kategoriji za nadu godine. 2002. godine te su potpisali ugovor s diskografskom kućom Dallas Records, i iste godine objavili album Anđeo s greškom. 2008. godine objavljuju svoj peti studijski album Sputnik

Povezana vest:  St. Germain konačno u Srbiji

Krajem 2009. Vatra je proglašena za Rock bend godine od strane Fender korporacije.

Šesti studijski album “Ima li budnih“ objavljen je 2011. Najavljen je singlovima “Tremolo“ u saradnji sa Damirom Urbanom, “Ima li budnih“ feat.Ljubica Gurdulić,nakon čega slede singlovi:“Plima adrenalina’,, „Vojska od terakote“, „Oproštaj“ i „Limunova kora“‘.

Album su predstavili na velikom koncertu u zagrebačkoj Tvornici kulture, nakon čega su nastavili s koncertnom promocijom u Hrvatskoj i regiji.

2012. Vatra je na diskografskoj nagradi Porinu nominovana u tri kategorije Hit godine (“Tremolo“), Rock album godine i Najbolju vokalnu saradnju (“Tremolo“ feat. Damir Urban)

Povezana vest:  USKORO U PRODAJI NOVI ALBUM SREBRNIH KRILA

2014. Na Porin-u Vatra za EP „VT“ osvaja nagadu u kategoriji najbolji alternativni album, te biva nominovana za prestižnu MTV nagradu „Best Adria Act“.

Iste godine Vatra koncertnom turnejom proslavlja 15.godišnjicu benda, a turneja kulminira rasprodanim zagrebačkim koncertom u klubu Tvornica Kulture.Iste godine ulaze u studio kako bi snimili sedmi po redu studijski album, a najavljuju ga sa dva singla „Tango“ i „Saturn“.
Tango ubrzo zauzima prva mesta nacionalnih i regionalnih Top lista. U Hrvatskoj postaje najemitovaniji domaći singl sa 26 nedelja provedenih na prvom mestu HR TOP 40

Povezana vest:  Goblini najavili hepening u Novom Sadu

2015. Vatra je nominovana u pet kategorija na diskografskoj nagradi Porin,

Ivan Dečak postaje jedan od mentora u televizijskom glazbenom showu The Voice…..

2016.odrzali su akusticni koncert u prepunom Lisinskom i`elektricni` u Domu sportova.

2017.proslavljaju 18 godina rada i postojanja koncertima u zagrebačkoj Tvornici kulture i po prvi puta u karijeri u dva dana održavaju dva različita koncerta s različitim repertoarom

2018.objavljuju duet sa Masimom Savićem „Nama se nikud ne žuri“koji osvaja prva mesta svih top lista

Koncert Vatre počinje u 21 h

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Doma Omladine Beograda i svim prodajnim mestima Eventima.