PARTIBREJKERS_3Partibrejkers, Vrooom i DJ Flip na manifestaciji „Stari dani“ u Vranju
Jedan od najpoznatijih i najuticajnijih domaćih rock bendova svih vremena Partibrejkers je nedavno objavio live album Krš i lom, koji je snimak koncerta iz beogradskog Doma omladine održanog 21. marta 2009. godine. Na ovom albumu se može čuti magija koju proizvode na svojim nastupima. Partibrejkers su institucija i bend koji je na najbollji mogući način preneo duh rock’n’rolla na naše podneblje.
Vrooom je od svog osnivanja – 1998. godine, objavio 4 albuma koja su naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj. Predstavljajući svoju muziku, Vrooom je nastupao u gotovo svim evropskim zemljama na potezu od Francuske do Bugarske, svirajući u najrazličitijim koncertnim prostorima – od underground klubova, do velikih koncertnih sala, kao i muzičkih, multimedijalnih i pozorišnih festivala. Vrooom je tokom prošle pozorišne sezone izvodio poznate kompozicije Galta McDermota u sopstvenim aranžmanima u rekordno posećenoj predstavi beogradskog Ateljea 212 – KOSA. Bend trenutno priprema novi album koji će biti objavljen 1. decembra ove godine.
Flip (Filip Milošević) je prepoznat kao akter regionalne scene koji istražuje nove tendencije elektronske muzike i hibride rock kulture kroz svoje DJ setove u klubovima i na festivalima, emisiju Idemo na Mars na radiju B92 i nekoliko autorskih izdanja za domaće izdavače i sopstvenu etiketu Indietronic. Od prošle sezone je portparol EXIT festivala, voditelj TV emisije EXIT u pokretu (RTS), osnivač je aktivističke organizacije KRIO (bahatoparkiram.com, Zelena Gerila), a trenutno sprema materijal za višečlani elektro-rock sastav koji bi trebalo da mu bude najozbiljniji projekat do sada.
Partibrejkers, Vrooom i DJ Flip nastupiće u subotu, 21. avgusta. Kao lokalna podrška sviraće, kao prvi od 20h, vranjanski bend Jolly Jumper.
Muzički deo manifestacije biće održan od 19. do 22. avgusta na platou pored Doma kulture u Vranju, ulaz je besplatan.
Pored muzičkog, u okviru festivala „Stari dani“, biće održan i sadržajan i kvalitetan prateći kulturni program, koji će biti sastavljen od izložbi, performansa, književnih večeri, videoinstalacija…
Organizator festivala “Stari dani” je grad Vranje, a na ovaj način se rodni grad Bore Stankovića i poznatog trubača Bakije Bakića velikim slovima upisuje na mapu značajnih kulurnih manifestacija u Srbiji i regionu.
Povezana vest:  DISKOGRAFIJA BENDA ZAA OD DANAS NA DEEZER-U I ITUNES-U!