galijaGalija završila snimanje novog albuma
Niška rok grupa „Galija“ završila je snimanje novog albuma „Mesto pored prozora“, koji će uskoro biti objavljen, saopštila je diskografska kuća PGP RTS.
-Grupi ‘Galija’ je ovo dvadeseti album, na kojem će se naći deset novih pesama. Neke od njih su ‘Više nisam tvoj’, ‘Kakav džez’, ‘Što se bore misli moje’, ‘Meni si lepa’…Za pesmu ‘Zločin i kazna’
snimljen je spot – saopštio je PGP RTS.
Pevač i vođa „Galije“ Nenad Milosavljević autor je muzike na albumu „Mesto pored prozora“, dok je stihove pisao njegov brat Predrag Milosavljević. Prethodni album bio je „Dobro jutro, to sam ja“ iz 2005. godine.
„Galija“ je 30 godina od debitantskog albuma „Prva plovidba“ (1979) obeležila u novembru prošle godine izdavanjem trostruke kompilacije „Oženiše me muzikom“ (PGP RTS).
Na promociji kompilacije, PGP i članovi „Galije“ su bili najavili da će jubilej proslaviti 17. decembra u Beogradskoj areni, a prethodno će izaći novi album koji je tada bio pod radnim nazivom „Pogled kroz dvogled“.
PGP i „Galija“ su potom bez obrazloženja odložili koncert za 13. mart 2010. godine, a onda se od Arene potpuno odustalo, bez obaveštavanja javnosti o tome.
Povezana vest:  Povratnički album Bombaj štampe