BlindGuardian_posterBlajnd gardijan se vraćaju u Beograd

 

Nemački metalci „Blajnd gardijan“ (Blind Guardian) prvi su strani izvođači koji su potvrdili nastup iduće godine u Srbiji, gde dolaze 29. aprila na svirku u Studentskom kulturnom centru (SKC) Beograda.

Promoter „Legasi“ (Legacy) danas je najavio da će „Blajnd gardijan“ u nastavku evropske turneje povodom novog albuma „At the Edge of Time“ (2010) ponovo svirati iduće godine u Beogradu, i da će broj karata koje idu u prodaju već od septembra „biti limitiran na 800, zbog velike bine i kapaciteta sale“.

Povezana vest:  "Bilbord": Adel umetnica godine

Bend inspirisan romanima fantastike poput „Gospodara prstenova“ ili strave Stivena Kinga, prvi put je svirao u Srbiji u oktobru 2006. godine u SKC-u, a pošto su taj koncert proglasili za jedan od najboljih u svojoj dvodecenijskoj karijeri, u istom rasprodatom prostoru su nastupili i naredne godine.

-Beograd je, po rečima benda, omiljena destinacija za nastupe u Evropi, pa će osim novih pesama odsvirati i sve najbolje klasike. Na poslednjem koncertu 2007. godine u Beogradu odsvirali su ‘Majesty’ poslednji put u svojoj karijeri, na zahtev srpskih fanova – navodi „Legasi“.

Povezana vest:  Novi rekord Lejdi Gage

Na prostoru bivše Jugoslavije pored Beograda „Blajnd gardijan“ će svirati i 28. aprila 2010. godine u zagrebačkom klubu „Bugalu“ (Boogaloo).