galijaŠto se bore misli moje na novom albumu Galije

 

Niška rok grupa „Galija“ na novom albumu „Mesto pored prozora“ snimila je pesmu „Što se bore misli moje“, koja je inspirisana istoimenim stihovima kneza Mihaila Obrenovića (1821-1868).

-To nije obrada. Izuzetno poštujem lik Mihaila Obrenovića i davno nekad sam pevao tu njegovu starogradsku pesmu. Uzeo sam taj prvi stih ‘Što se bore misli moje’ i napisao drugačiju pesmu – rekao je stihopisac i prateći pevač „Galije“ Predrag Milosavljević.

Povezana vest:  Džastin Biber i Ašer ponovo snimaju zajedno

Muziku za „Galijino“ viđenje „Što se bore misli moje“ napisao je vođa i pevač Nenad Milosavljević, a njegov brat Predrag Milosavljević kaže da ih je pesmi privukla i sama ličnost kneza Mihaila, ubijenog u atentatu 1868. godine, koga opisuje kao retkog istinski proevropskog srpskog vladara i jednog od „najinteresantnijih likova u našoj istoriji“.

-Obrenovićeva pesma ima drugačiju priču, ali samo ovaj stih me povukao, jer mi se čini da mnogo toga ponavljamo kroz istoriju i da nismo uspeli da naučimo na našim greškama. Upravo zato stih ‘Što se bore misli moje’. Obrenovićeva pesma je ljubavna i moja je, s tim da ima veze sa svim ovim godinama iza nas, šta nam se dešavalo – rekao je Milosavljević.

Povezana vest:  Otvoren 11. Egzit festival u Novom Sadu

„Galija“ je početkom oktobra za PGP RTS objavila novi album „Mesto pored prozora“ koji je Milosavljević opisao kao priču „o čoveku koji je mnogo toga preturio preko glave i naučio jednu stvar – da sreća čoveku često sama dođe, da je treba samo prepoznati i umeti da budeš srećan čak i sa malim sitnim srećama“.

Povezana vest:  Policija: Sinoć na Egzitu 38.000 ljudi