michael-jackson-concert-2Majkl Džekson pokojnik sa najvećom zaradom

 

Majkl Džekson (Michael Jackson) je u proteklih godinu dana zaradio više nego ijedna živa zvezda, izuzev Opre Vinfri (Oprah Winfrey), i tako se našao na vrhu Forbsove (Forbes) liste pokojnih zvezda sa najvećom zaradom.

Kralj popa, koji je umro u junu 2009, sa „onog sveta“ zaradio je 275 miliona dolara u poslednjih 12 meseci. Veliku zaslugu za to ima uspeh Sonijevog (Sony) filma „This Is It“ koji je u svetskim bioskopima

Povezana vest:  Ulaznice za Music Awards Ceremony (MAC) po poklon cenama dostupne još samo nekoliko dana

zaradio 250 miliona dolara.

Drugi na listi je Elvis Prisli (Presley), koji je zaradio 60 miliona dolara, a treći Tolkin (Tolkien), sa 500.000 prodatih primeraka trilogije „Gospodar prstenova“ i romana „Hobit“ u prošloj godini. Četvrti je tvorac „Snupija“ Čarls Šulc (Charles Shulz), sa 33 miliona dolara, a peti Džon Lenon (John Lennon), sa 17 miliona dolara.

Povezana vest:  Džulia Roberts: Zaljubljena sam u Adel!

Za mnoge je iznenađenje da je na spisku deset najuspešnijih pokojnika i švedski pisac Stig Larson (Stieg Laršon), autor trilogije „Milenijum“ koji je umro od srčanog udara u 51. godini pre objavljivanja prvog romana „Muškarci koji mrze žene“.

Sonijev (Sony) film po tom romanu, sa Danijelom Krejgom (Daniel Craig) i Runi Marom (Rooney) u bioskope će stići u drugoj polovini 2011. Larson je u protekloj godini zaradio 15 miliona dolara.

Povezana vest:  Nenad Ćeranić promovisao novi singl ,,Do mora''

Na Forbsovoj listi je 13 imena, a poslednje mesto sa po šest miliona dolara dele Džimi Hendriks (Jimi Hendrix), Stiv Makvin (Steve McQueen) i Aron Speling (Aaron Spelling).