darko_rudnek_cargo_orkestarDarko Rundek u decembru u Beogradu, promoviše novi album

 

Hrvatski kantautor Darko Rundek i njegova grupa „Kargo trio“ sviraće 22. i 23. decembra u Beogradu, I tom prilikom će promovisati novi album „Plavi avion“, saopštio je danas organizator, koncertna agencija Long plej (Long Play). Koncert će biti održan u ustanovi kulture „Vuk Karadžić“, i to u velikoj sali „Aleksandar Popović“ u kojoj se održavaju pozorišne predstave i umetnički performansi, a koja ima 400 mesta za sedenje.

Povezana vest:  ZAJEČARSKA GITARIJADA OVE GODINE KRAJEM JUNA

Rundekov „Plavi avion“ trebalo bi da bude objavljen do kraja meseca, a koncerti u Beogradu deo su regionalne turneje na kojoj autor i njegov bend promovišu taj album – svoj prvi studijski od 2006. godine, kada se na tržištu pojavilo ostvarenje „Mhm a-ha oh yeah da-da“. U međuvremenu, Rundek je objavio albume sa muzikom iz pozorisnih predstava „Balade Petrice kerempuha“ i „Brod za lutke“, kao I koncertni album „Live u Domu omladine“ (2008).

Povezana vest:  Pobednici čuvene Zaječarske gitarijade plasirali prvi singl

Novi album „Plavi avion“ je sredinom septembra najavljen singlom „Para ljude vara“ koji predstavlja, kako se u saopštenju navodi, „poučnu pesmicu o kraju kapitalizma“.

Prodaja ulaznica za koncerte u „Vuku Karadžiću“ počehe 8. Novembra a cena im je 2.000 dinara. Rundek i njegov bivši bend „Haustor“ spadaju u pionire jugoslovenskog novog talasa.

„Haustor“ je između 1981. i 1988. godine objavio četiri albuma koji su pored ostalog sadržali ogromne jugoslovenske hitove „Moja prva ljubav“, „Ena“, „Šejn“, „Ula ulala“ i „Uzalud pitaš“. Posle raspada Jugoslavije i ratova koji su usledili, Rundek je pokrenuo uspešno solo karijeru s kojom nastavlja da uživa veliku popularnost na prostoru bivše zajedničke države.

Povezana vest:  Ejkon na Maldivima umesto na Šri Lanki