FSS_logoFSS i Zajednica klubova negirali pretnje Radu

 

Fudbalski savez Srbije (FSS) i Zajednica klubova Jelen Super lige saopštili su danas da je u jednom dnevnom listu objavljeno niz neistina o tome da je prećeno drakonskim kaznama fudbalskom klubu Rad zbog skandiranja navijača. U tom listu se navodi da je fudbalskom klubu Rad Zajednica Jelen Super lige zapretila kaznama da neće igrati na svom terenu ili će igrati bez publike, zbog skandiranje navijača „Spasi Srbiju i ubi se, Borise“ na utakmici sa Spartakom u Subotici.

-Potpuno je netačna činjenica da je FS Srbije upućivao ma kakve vrste pretnji predstavnicima fudbalskog kluba Rad i navijačima ovog kluba, a zbog nesporno uvredljivog navijanja zabeleženog na utakmici 9. kola Super lige između Spartak Zlatibor vode i Rada, odigrane 24. oktobra 2010. u Subotici – navodi se između ostalog u saopštenju FSS.

Povezana vest:  Platini: Volim Murinja i pored njegovih gluposti

-FS Srbije je činio i činiće sve da fudbalu kao sportu sačuvamo sva njegova obeležja i pokažemo da nesportskim stvarima, uključujući i političke parole, nije mesto na stadionima. Na tom putu veliku pomoć imamo i u UEFA propisanom nacelu „nulte tolerancije“ prema svim anomalijama i lošim zaostavštinama prethodnih vremena – dodaje se u saopštenju FSS.

Zajednica klubova Jelen Super lige takođe je navela da je u tekstu objavljeno niz neistina i da niko nije pretio čelnicima Rada i pripadnicima navijačke grupe tog kluba.

Povezana vest:  Poraz "orlića" od Holandije

Oni su objasnili da je na utakmici u Subotici „zabeleženo nesportsko navijanje gostujućih navijača“ i da je u skladu sa Pravilnikom o takmičenju dostavljeno upozorenje fudbalskom klubu Rad. Komesar za takmičenje Branislav Delić upozorio je rukovodstvo Rada na ponašanje navijača i apelovao da preduzmu potrebne mere da se takve scene ne ponove.

-Razlog za takav potez komesar Delić je pronašao i u Članu 2 Pravilnika o bezbednosti i sigurnosti na fudbalskim utakmicama u kome se navodi da je strogo zabranjena promocija ili oglašavanje političkih poruka i sve druge političke aktivnosti na stadionu ili u neposrednoj blizini stadiona, pre, za vreme i posle utakmice.

Povezana vest:  Selektor Španije: Liga nacija je savršeno takmičenje

-Na kraju, uporište za ovakav stav pronađen je i u Disciplinskom kodeksu FIFA, adekvatnom propisu najviše svetske fudbalske instance – navodi se u saopštenju Zajednice klubova Jelen Super lige“, navodi se u saopštenju Zajednice klubova Super lige.