jelena _nikolic_serbia_ celebrateSP JAPAN 2010

Jelena Nikolić: Izgubile smo, a mogle smo i da pobedimo

 

Kapiten ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Jelena Nikolić ocenila je danas da je ekipa dobro igrala protiv Japana, iako je izgubila posleđi meč u Grupi A na Svetskom prvenstvu u Japanu. Srbija je izgubila od Japana sa 3:1 i zauzela drugo mesto u Grupi A. Naredni meč igraće u subotu sa trećeplasiranom ekipom iz Grupe D, Turskom.

-Teško je bilo šta reći. Moglo je da bude i 3:1 za nas. Odlučile su jedna ili dve lopte. Nije važno što smo izgubile. Igrale smo sjajno i dobro je što igramo sve bolje – rekla je Nikolićeva.

Povezana vest:  SENIORI – KUP CEV – ŠESNAESTINA FINALA, Poatije trijumfovao u „zlatnom setu“ – NIS Vojvodina u GM Kapital Kupu izazivača

Naredni meč Srbija igra u subotu sa selekcijom Turske.

-Veliki je rivalitet između nas i Turkinja. Prošle godine su nas pobedile na Evropskom prvenstvu i želimo to da im vratimo – rekla je Nikolićeva.

Reprezentativka Maja Ognjenović istakla je da je očekivala „takvu utakmicu s Japanom“. „Bilo je puno iznuđenih i lakih poena. Mislim da smo odigrali sjajno i da nam je malo nedostajalo da pobedimo. Forma nam je u usponu i to će nas motivisati u narednim mečevima – rekla je Ognjenovićeva.

Povezana vest:  Sastanak Izvršnog odbora CEV u Istanbulu

Prema njenim rečima, utakmica sa Japanom je bila prva malo teža i sa više tenzija na Svetskom prvenstvu.

-Japan je po kvalitetu kao naša reprezentacija, ali igra drugačiju odbojku. Pružili smo maksimum i odigrali dobru utakmicu – rekla je Ognjenovićeva.

Ona je dodala da očekuje da će naredni meč sa Turskom sigurno biti dobar.

-U drugom krugu nema lakih protivnika i lakih utakmica. Tada će se videti ko je koliko spreman – zaključila je Ognjenovićeva.

Povezana vest:  Španjolke uspešnije u Obrenovcu

Selektor reprezentacije Srbije Zoran Terzić naglasio je da je posle dužeg vremena zadovoljan „kako su devojke odigrale utakmicu“.

-Protivnik je bio za toliko bolji ili srećniji. Izgubili smo utakmicu, ali najvažnije je da devojke shvate da su odigrale fantastično i da ako zadržimo ovakav nivo, možemo da očekujemo mnogo lepih vesti iz Japana – rekao je Terzić.

Na Svetskom prvenstvu slede dva slobodna dana, a takmičenje se nastavlja u subotu.