Elvis Costello, jedan od najvećih živih rokenrol autora, nastupiće 8. jula sa svojim pratećim bendom The Imposters u fenomenalnoj pulskoj Areni, u sklopu festivala Backstage Live Pula 2018.

Publika ulaznice za koncert u Puli može kupiti i u Srbiji preko Eventim sistemahttp://www.eventim.rs/rs/ulaznice/elvis-costello-the-imposters-pula-arena-1035551/performance.html

Declan Patrick MacManus poznatiji kao Elvis Costello živa je kompozitorska i pevačka legenda. Tokom 40-godišnje karijere Costello se bavio gotovo svim muzičkim žanrovima, od popa, punka i rocka do klasične i filmske muzike. Rođen u Liverpoolu, profesionalnu muzičku karijeru započeo je 1969. kada je počeo nastupati sa različitim bendovima u Londonu pre nego što je osnovao svoj pub-rock sastav Flip City. Dok je radio kao računarski operater, 1977. potpisao je prvi ugovor sa Stiff Records i snimio svoj prvi album u duhu punka i new-wavea “My Aim is True”. Album je u Engleskoj bio hit, te je Costellu doneo svetski distributerski ugovor sa Columbia records.

Povezana vest:  Popularni  pop-rock pevač poručio regionu: Dosta je

Za svoj drugi album, formirao je bend The Attractions s kojima je nastavio da snima popularne albume kroz godine i s kojima je 2003. uvršten u Rock’n’Roll Hall of Fame. Broj muzičara s kojima je nastupao je neprebrojiv, a uključuje zvezde poput Roya Obisona, Toma Waitsa, Brucea Springsteena i Davea Grohla. Da njegov uticaj nemerljivo seže u različite žanrove i inspiriše brojne muzičare pokazuje činjenica da je zajedno sa drugim muzičarima na dodeli Grammyja kao počast preminulom Joeu Strummeru upravo on izveo Clashovu stvar “London Calling”, dok je s reperima iz banda Roots nastupao i 2013. snimio album. Zajedničke pesme i čitave albume snimio je s Paulom McCartneyjem, Burtom Bcharachom, Brianom Enom, Lucindom Williams i drugima, a danas se smatra jednim od najuticajnijih kompozitora i pevača moderne i popularne muzike.

Povezana vest:  PERO DEFFORMERO – tehnički prekvalifikovani folk-metalu Festu ovog vikenda

Elvisa Costella često zato nazivaju “pop-enciklopedijom” koja je reinventirala prošlost u vlastiti izraz. Costello je zbog toga sasvim očekivano, dobitnik Grammyja, a cenjeni magazin Rolling Stone uvrstio ga je među 100 najznačajnjih autora svih vremena.

Costello je sa svojim sadašnjim bandom The Imposters (nazvanim po jednoj od njegovih starijih pesama) na turneji pod nazivom “Look Now And Then…It’s Elvis Costello & The Imposters” povodom novog, još uvek neimenovanog albuma koji će se uskoro pojaviti, a u ambijentu pulske Arene 8. jula posetiocima je zagarantovano nezaboravno muzičko veče. Backstage Live i Grad Pula omogućili su ljubiteljima muzike neponovljivu priliku da prisustvuju jedinstvenom koncertnom iskustvu slušajući Costellov unikatni vokal koji spaja emocije i različite muzičke žanrove.

Povezana vest:  Duo "Astral Projection" 29. avgusta u Barutani

Festival Backstage Live Pula 2018. je manifestacija koja okuplja poznate muzičare iz sveta popularne muzike i jazza. Od maja do decembra 2018. Backstage Live donosi 8 uzbudljivih koncerata u Puli među kojima je i Elvis Costello. Do sada su sa svojim bendovima nastupili u Istarskom narodnom kazalištu (INK) u maju i junu poznati jazz muzičari Christian McBride, James Carter i Avishal Cohen, tokom jula i avgusta publika će u pulskoj Areni imati priliku da čuje dve velike zvezde: Elvisa Costella i Amiru Medunjanin. Na žalost Charles Aznavour je zbog povrede ruke otkazao celu turneju, ali organizatori spremaju novog atraktivnog izvođača koji će kao treća zvezda nastupiti u pulskoj Areni tokom leta. U septembru i decembru koncerte će u Istarskom narodnom kazalištu održati jazz pevačice Lizz Wright i Madeleine Peyroux.