Ragbi 13 reprezentacija Srbije u prijateljskoj utakmici na stadionu Nastavnog centra Makiš izgubila je od amaterske selekcije Engleske – Lajonhartsa sa 34:6 (16:0). U utakmici koja je obeležila početak priprema Srbije za Evropski šampionat B koji se igra na jesen, Englezi su bili bolji rival i zasluženo stigli do nove pobede u međusobnim duelima.

Ponovo su Lajonhartsi na gostovanju u Beogradu demonstrirali zbog čega dolaze iz zemlje kolevke ragbija. U prilog im je išla i činjenica da su domaći igrali sa četiri nova igrača – Peštercem, Aleksićem, Keglićem i Đorđevićem, kao i debitantom selektorom Bretom Dejvidsonom.

Povezana vest:  KUGLANJE, Železničar iznenadio Kristal

Australijski stručnjak je imao da vidi dosta pozitivnih stvari u podmlađenoj selekciji Srbije, ali će očigledno biti potrebno dosta posla da se ovaj novi sastav pripremi za mečeve protiv Rusije u Moskvu 13. oktobra, odnosno Španije u Beogradu nedelju dana kasnije. Bez sedmorice standardnih reprezentativaca i sa igračima koji isključivo igraju u domaćim klubovima, pobedu Engleza bilo je realno očekivati.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Janka propušta dve trke na SP u Garmišpartenkirhenu

Gosti su poveli već u 3. minutu nakon odlične akcije koju je Aleks Hardlestl finiširao esejem uz samu aut liniju. Lajonhartsi se nakon toga nisu osvrtali, iako je Srbija uspela da ih limitira na samo ukupno tri eseja u prvom poluvremenu.

Rezultatski minus od 16:0 nije bilo veliki na pauzi, pa je naša reprezentacija krenula agresivno u nastavku, međutim odbrana Engleza bila je granitna. Nemogućnost poentiranja u napadu, umaralo je srpske igrače, pa su u drugom delu primili još tri eseja, pre nego što je Vladimir Milutinović konačno na šest minuta do kraja postigao jedini esej za domaćina.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Ivica Kostelić: Može li bolje od ovoga?

Tako su Lajonhartsi u svojoj četvrtoj turneji po Srbiji ponovo zabeležili dvostruku pobedu, pošto su u petak na stadionu FK BASK Arena bili ubedljivi protiv selekcije Beograda – Beogradskih ustanika 56:0 (32:0).

 

 

Miloš Šakan