AUTOPARK 2Autopark pre White Lies

 

Alternativnom sastavu Autopark pripala je čast da bude predizvođač britanskoj dark-pop senzaciji White Lies na njihovom koncertnom debiju u Beogradu 2. decembra u velikoj sali Studentskog kulturnog centra.

Prvo gostovanje londonskog trija u Srbiji polako je preraslo iz rok koncerta u celovečernju žurku, jer publiku pored prethodnog polučasovnog predstavljanja beogradskog Autoparka, nakon svirke White Lies očekuje u velikoj dvorani SKC-a do kasno u noć nastup didžej kolektiva Indie-go!

Na Long Play-ov konkurs zaključno sa 15. novembrom za mesto predgrupe White Lies prijavilo se dosta kvalitetnih izvođača, ne samo iz Srbije, ali je tročlani žiri Momčilo Bajagić-Bajaga, Blok autov Nikola Vranjković i „longplej“ šef Zoran Vulović procenio da ipak malu prednost nad konkurencijom uživa Autopark.

Povezana vest:  Belgrade Demo Fest Live ulazi u četvrtu nedelju

Procenjeno je da Autopark stavom, lirikom i muzičkim doživljajem najbolje odgovara zahtevnom nastupu ispred White Lies. Uz to radi se o bendu koji ove godine proslavlja čitavu deceniju postojanja, a u poslednje vreme je imao nekoliko upečatljivih nastupa u Beogradu (zimus ispred Velikog prezira u Domu omladine, i samostalno letos u Studentskom gradu i nedavno u KC Grad).

Uz to, pevačica Ognjenka Lakićević, gitaristi Nikola Berček i Dušan Lopušina, basista Milan Bogdanović, bubnjar Dejan Utvar i klavijaturista Aleksandar Sivački zaradili su u regionu odlične kritike za poslednji samizdat album „Sve dalje“ (2009), sa upečatljivim pesmama kao što su naslovna, „Kapisle svetle“, „Pucketanje prstima“, „Tarantino“…

Povezana vest:  Najbolji teniser sveta Novak Đoković uručuje jednu od MTV EMA nagrada

-Drago nam je što je neko oštrog oka ili uva prepoznao činjenicu da sasvim komotno možemo da delimo istu binu sa stranim bendom, sa nekim mnogo ‘većim’ od nas, te nam je to izazov koji nas motiviše, a nimalo plaši. Dodatno zadovoljstvo je svirati u velikoj sali SKC-a, gde smo pogledali mnoge bitne koncerte u životu – kaže Ognjenka.

Autopark se trenutno koncertno malo primirio, jer radi na četvrtom albumu radnog naziva „Autopakao“, ali Olja kaže da svaki koncert prihvataju „kao veliko uživanje ali i zadatak koji nas podseća na to da nikad ne smemo previše da se opustimo“.

Povezana vest:  Najspektakularnije otvaranje Belgrade Beer Festa- Rudimental prvi put u Beogradu

-Ovom prilikom, budući da ćemo po prvi put svirati pred određenim delom publike, sviraćemo naše najpoznatije pesme, od „Na ivici“ do „Kapisli“ i „Pucketanja“, ali i tri nove pesme, odnosno pesme sa albuma na kojem trenutno radimo. Svaki koncert nam je prilika za radost, tako da jedva čekamo – kaže pevačica.

Ulaznica po ceni od po 2.000 dinara još ima na blagajnama SKC-a i Doma omladine Beograda.