prodigyPesma grupe Prodidži proglašena za najkontroverzniju

 

Pesma „Smack My Bitch Up“ grupe „Prodidži“ (Prodigy) proglašena je za najkontroverzniju pesmu svih vremena, preneo je danas sajt Didžital spaj (Digital Spy) koji prati šou biznis.

Ta numera iz 1997. najčešće je pominjana u anketi koju je u Velikoj Britaniji sprovela organizacija Pi-Ar-Es for mjuzik (PRS for Music) koja prikuplja prihod za autore pesama.

Povezana vest:  Trkulja ponovo svira za bebe

-Mnoge od ovih pesama postale su veoma poznate zbog njihovih kontroverznih konotacija i godinama su uticale na brojne društvene pokrete -rekao je Elis Rič (Ellis Rich) iz organizacije Pi-Ar-Es for mjuzik.

Na drugom mestu liste je pesma „God Save The Queen“ koju je 1977. objavila grupa „Seks Pistols“ (Sex), dok treću poziciju zauzima numera „Relax“ sastava „Frenki Gouz tu Holivud“ (Frankie Goes To Hollywood).

Povezana vest:  Lista deset najprodavanijih singlova u SAD

Eminemova pesma „Kim“ je na četvrtom mestu, „Killing In The Name“ grupe „Rejdž Agejnst d’ Mašin“ (Rage Against The Machine) je peta a šesta je „Ebeneezer Goode“ grupe „Šejmen“ (Shamen).

Sedma pozicija pripala je pesmi „Suicide Solution“ Ozija Ozborna (Ozzy Osbourne), numera „Get Your Gun“ sastava „Merilin Menson“ (Marilyn Manson) je osma a na devetom mestu je „Angel of Death“ grupe „Slejer“ (Slayer).

Povezana vest:  Za koncert "Metalike" na Ušću zaduženo 1.000 ljudi

Numera „Dear God“ grupe „Eks-Ti-Si“ (XTC) je na desetom mestu.