Posle višegodišnje pauze, legendarni bečejski sastav Eva Braun objavio je novi singl „Put za Lisabon“ i istoimeni video spot za izdavačku kuću Lampshade Media. Eva Braun je pesmu snimila u saradnji sa frontmenom sastava Električni orgazam, Srđanom Gojkovićem – Giletom.

„Bilo je pravo zadovoljstvo sarađivati sa Evom Braun. Pesma mi se odmah svidela kao i Vasketova ideja da napravimo duet. Momci su poslali pesmu, ja sam nasnimio svoj vokal i poslao im nazad. Znači da ne bude dileme, nisam učestvovao u pravljenju muzike i teksta, već sam samo nasnimio svoj glas, za sve ostalo su zaslužni momci iz Eve Braun. Šta još reći, osim da mislim da imamo hit, bar u nekoj rokenrol galaksiji, mislim da nažalost u Srbiji u ovom trenutku ne postoji mogućnost imati rokenrol hit“, izjavio je Gile povodom saradnje sa Evom Braun.

Povezana vest:  NOVE I PESME ZA SVA VREMENA ZVONKA BOGDANA NA DEEZERU

Nadovezujući se na Gileta, Goran Vasović – Vaske pobliže objašnjava o čemu se radi u novojpesmi: „Put za Lisabon je pokušaj da u jednoj numeri spojimo pop senzibilitet Bitlsa i rokenrol sirovost Rolingstonsa uz dašak psihodelije 60-ih sa sve posvetama nekadašnjim radijskim emisijama „Tajanstveni voz“ (Žikica Simić) i „Gistro“ (Vladimir Skočajic Skoča). Nadam se da smo bar malo uspeli u tome, a ako jesmo, to bi bilo neizvodljivo bez Gileta. Takođe, saradnjomsa njim smo ispunili još jedan san da snimimo pesmu sa idolima našeg detinjstva i mladosti.“

Produkciju video spota potpisuje producentska kuća Recharge and Revolt. Režiju video spota potpisuje Nikola Stojanović, direktor fotografije je Mladen Teofilović, a scenario je napisala Nađa Petrović. Ovaj autorski tandem je upravo osvojio Gran Pri za najbolji domaći kratkometražni igrani film na 66. Martovskom festivalu za film Mi smo videli leto.

Povezana vest:  Predstavljamo domaće hedlajnere petog Guarana foam festa

U nežnom video spotu Eve Braun, ispunjenom željama, čežnjom i koloritnom mladalačkom strašću, glavni protagonisti su Dragana Zdravković i Mario Vrećo.

Spot Put u Lisabon je dostupan na zvaničnom YouTube kanalu Eve Braun, a audio singl je dostupan i na digitalnim muzičkim servisima u izdanju Lampshade Media.

Eva Braun u narednom periodu planira niz koncerata po regionu, a izvesno je da će crnogorskapublika imati prilike da ih po prvi put, nakon više od četvrt veka postojanja benda, vidi uživo na Bedem festivalu u Nikšiću početkom avgusta ove godine.

Povezana vest:  Trijumf Majkla Bublea na dodeli nagrada Džuno