pekinska_patka_-ceda_vasiliPekinška patka prvi put u Makedoniji
Pekinška patka prvi put u svojoj istoriji nastupila je u Makedoniji na nedavnom festivalu „Taksirat“ u Skoplju, gde je bila impresionirala publiku i kritičare svojom 30 godina nagomilavanom ekplozivnom energijom!
„Grupi Pekinška patka, kojoj je trebalo 30 godina da se nakadni da dođe do Makedonije, isporučila je moćnu dozu panka“, izveštava list Nova Makedonija sa glavne večeri „Taksirata“ održane 4. decembra.
Skopski list primećuje da je nastup u Univerzalnoj sali pred više hiljada posetilaca pokazao da pevač Nebojša Čonkić-Čonta „i njegovi kompanjoni još u sebi imaju buntovnički duh“.
„Brzi, bezobrazni i sa direktnim porukama, (to je) nešto što i posle tri decenije i dalje funkcioniše. Jasno je da se situacija na ovim prostorima nije mnogo promenila ni posle tri decenije, pa su im zato tekstovi i dan danas aktuelni. I pored toga što je Patka sastavljena od muzičara koji imaju po 50 godina, imaju energiju kao retko koji mlađi bend“, ocenjuje Nova Makedonija.
Portal simpatičnog naziva www.kajgana.com ističe da su „balkanski pank pioniri“ bili zaslužni što je atmosfera u dvorani bila podignuta na maksimalni nivo.
„Grupa je zvučala k’o nikad i kao da nije prestajala da svira zajedno – a to je verovatno i bilo za očekivati, jer je čine maksimalno iskusni i profesionalni muzičari“, piše Kajgana i primećuje da je novosadski bend priredio Skopljancima „fenomenalnu zabavu“.
Povezana vest:  Bijonse i Džej-Zi troše sumanuto novac za dečije stvari