bajaga_111PGP objavio boks set Bajage i instruktora

 

Beogradski pop-rok sastav „Bajaga i instruktori“ promovisao je danas CD boks set sa remasterizovana prva četiri albuma „Pozitivna geografija“, „Sa druge strane jastuka“, „Jahači magle“ i „Prodavnica tajni“, koji je objavio PGP RTS.

Na promociji boks seta u sedištu Radio-televizije Srbije u Beogradu, Momčilo Bajagić je rekao novinarima da je uložen trud da dizajn CD-ova bude što je više moguće sličan prvobitnom omotu ploča, i da albumi „izgledaju kao nekada“.

Povezana vest:  DARKWOOD DUB I IDA PRESTER PEVAJU ZA HAITI

-Originalni snimci zvuče dosta tiše nego ovi snimci na CD-u. Ništa se nije menjalo od muzika, ali (remasterom) je zvuk bogatiji i prilagođen je ovom vremenu. Neki znaju ove pesme, a neki, mislim tu na klince, će ih upoznati preko ovih CD-ova – rekao je Bajagić.

Boks set na četiri CD-a donosi prvenac „Pozitivna geografija“ (1984), drugi album „Sa druge strane jastuka“ (1985) koji je doveo „Bajagu i instruktore“ u vrh populanrosti u Jugoslaviji, zvučno najambicioznije urađene „Jahače magle“ (1986), i po oceni kritike možda najbolji Bajagićev album „Prodavnicu tajni“ (1988).

Povezana vest:  Laurent Garnier 17. maja u Beogradu

-Nadam se da ćemo uspeti da tako izdamo i ostale albume, da budu kompletirani kao neka sabrana dela – rekao je Bajagić.

Portparolka RTS-a Duška Vučinić-Lučić istakla je da je „brak ‘Bajage i instruktora’ i RTS-a neraskidiv“.

-Što smo stariji, sve su manje šanse da se raziđemo i to se nikad neće dogoditi. Dešavaju se ovakve lepe stvari, plodovi zajedništva, kao četvorodelni CD. Oni su definitivno najbolji i najuspešniji i trajaće dugo – rekla je Vučinić-Lučić.

Povezana vest:  Knjiga One Directiona uskoro u prodaji, samo u magazinu HEJ! kupon za popust!