Bajaga-i-DuskaBajaga promovisao boks set

 

Momčilo Bajagić-Bajaga u pratnji svojih Instruktora danas je u sedištu Radio-televizije Srbije promovisao pred izuzetno brojnim novinarima četverostruki CD boks set sa prva četiri albuma „Pozitivna geografija“, „Sa druge strane jastuka“, „Jahači magle“ i „Prodavnica tajni“.

-Ovo je promocija naša prva četiri albuma, koji su izašli u vreme kad kompakt disk nije postojao kao format. Ovo je prvi put da imate sva četiri albuma u CD formatu. Nadamo se da ćemo uspeti da (tako) izdamo i ostale albume i da ćemo da ih kompiliramo kao neka sabrana dela – rekao je Bajaga.

Povezana vest:  Record Store Day - Praznik nezavisnih prodavnica ploča 22. aprila u Čumićevom sokačetu

Prema njegovim rečima, dizajner Vuk Popadić se trudio da dizajn boks seta sadrži „sve ono što ljudi prepoznaju sa tih albuma, da se omot menja samo toliko koliko se menjao format, ali da izgleda kao nekada“.

-Originalni snimci zvuče dosta tiše nego snimci na CD-u. Ništa se nije menjalo od muzika, ali zvuk je bogatiji i prilagođen je ovom vremenu. Neki znaju ove pesme, neki će ih, mislim tu na klince, upoznati preko ovih CD-ova – naglasio je Bajaga.

Povezana vest:  Promo cene karata za Nišville - do 1.juna!

Portparolka RTS-a Duška Vučinić-Lučić rekla je da je „brak Bajage i instruktora i RTS-a neraskidiv.

-Što smo stariji sve su manje šanse da se raziđemo. To se nikad neće dogoditi. Dešavaju se ovakve lepe stvari, plodovi zajedništva, kao četverodelni CD. Oni su definitivno najbolji i najuspesniji, trajaće dugo, dugo i uvek su dobrodošli – rekla je Duška Vučinić-Lučić.

Povezana vest:  MMI RADIONICA KLAVIJATURA ZAPALILA PREPUN PAROBROD