Beogradski sastav Irish Stew of Sindidun objavio je svoj prvi zvanični koncertni video. U pitanju je snimak kompletnog nastupa iz maja ove godine, održanom u Hali sportova „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu.

U ovom četrdesetpetominutnom nastupu koji se sastoji od 10 pesama, publici je predstavljen presek dosadašnje karijere, počevši od nekih starijih hitova poput „Why“ i „Ditch“ pa sve do pesama sa aktuelnog 4. studijskog albuma „City of Grigs“.

Ideja da snimimo neku vrstu živog albuma postoji odavno. Muzika koju izvodimo i razmena energije između benda i publike u našem slučaju ne može da se prenese samo klasičnim studijskim snimcima“ kažu članovi benda i dodaju da u uslovima u kojima su stvarali sve ove godine, nije tako lako ovakvu ideju realizovati: „Uvek je postojao izazov da obezbedimo adekvatnu tehničku produkciju za tako nešto. Pre svega mislimo na binu, rasvetu, dovoljan broj kamera, zvuk…“

Povezana vest:  Niki Minaž, muškarci i neodoljiva privlačnost statua

Bendu se ipak, posle 15 godina napokon ukazala prilika da se predstave u pravom svetlu, i veoma su zadovoljni kako je ova ideja realizovana i kakve su prve reakcije: „Drago nam je što pored nekoliko hiljada ljudi pristunih te večeri u Hali sportova sada svi mogu da osete kako grupa Irish Stew zvuči i izgleda kada se obezbede odgovarajući tehnički uslovi. Ovo je naš poklon, od srca, pre svega za publiku koja je ovo dugo čekala, za sve stare prijatelje, ali naravno i one nove fanove“ izjavio je Bojan Petrović, frontmen sastava.

Povezana vest:  Milinka Radišić donosi duh Indonezije na Savu

Nastup u Hali sportova održan je u okviru tradicionalnog „Antievrovizijskog koncerta“ u ogranizaciji benda „Mortal Kombat“. Uz stalni poziv gostujućim bendovima da upriliče ovu manifestaciju, ona iz godine u godinu postaje sve posećenija i mnogo više od običnog koncerta.

Interesantna stvar je i da je ovo ujedno i prvi zvanični audio/video zapis od kako u bendu Irish Stew violinu svira Ana Đokić Brusić, poznatija kao kompozitor i jedan od osnivača grupe Orthodox Celts.

Povezana vest:  DANIEL KAJMAKOSKI JE DOBITNIK 2015 MTV BEST ADRIA ACT NAGRADE

Video snimke koncertnog nastupa benda Irish Stew of Sindidun iz Hale sportova možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=60LJE6rWWK0&list=PL-S_LkFhbkIl1c4bYLU49o4ozzfFt7QSJ

Irish Stew će u narednom periodu imati dosta nastupa : „Narednog vikenda idemo u Austriju na Green Target Celtic festival, nakon toga sviramo 14. avgusta na beogradskom Beer Festu, a 31. avgusta stižemo i na jug, na aleksinački AL Rock fest“ poručuju iz benda i dodaju da uz svirke uveliko rade i na novom materijalu: „Već neko vreme radimo i na novim pesmama, imamo nekoliko novih ideja pa možete očekivati novi singl početkom jeseni i nakon toga nastupe u još nekoliko gradova“.

PHOTO:Marko Ristić @zamrznutitonovi