bajaga20PROSLAVA NOVE 2011

Beograđani u Novu godinu uz „Bajagu“ i „Pilote“

 

Svečani gradski doček Nove godine u Beogradu biće organozivan ispred platoa Doma Narodne skupštine, pod sloganom „Pozovi Beograd 011“, a Beograđani će u 2011. godinu ući uz muzički repertoar „Bajage i instruktora“, „Pilota“ i „Partibrejkersa“, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Član Gradskog veća Darijan Mihajlović rekao je da je za ovogodišnji doček izdvojeno manje finansijskih sredstava nego prošle, jer će izvođače plaćati sponzori.

Prema njegovim rečima, doček Nove Godine košta 30 miliona dinara, od kojih će grad finansirati 18 miliona, a ostatak će obezbediti sponzori.

Povezana vest:  Novi spot Bojana Marovića za pesmu “Neka te ljubi” (VIDEO)

-Pripreme za doček su počele pre nekoliko meseci, kako bi Beograđanima omogućili što bolji i kvalitetniji provod – rekao je on.

Prema rečima direktora „Belef centra“ Vladana Cerovića, novogodišnji koncert počeće u 20.00 časova i trajaće do 4.00 sata ujutru, što je duže nego prethodnih godina.

Svečani doček će otvoriti Vlada Divljan i njegov „NVO bend“, zatim će nastupiti Zoran Kiki Lesandrić i „Piloti“, Partibrejkersi“, „Zemlja gruva“ i „Svi na pod“, a sugrađani će u Novu godinu ući uz stihove „Bajage i instruktora“, istakao je Cerović.

Prema njegovim rečima, pored muzičkog programa, publika će uživati u vatrometu koji je uz odbrojavanje predviđen u ponoć, a sa video bima, koji će biti smešten na bini, novogodišnje čestitke će im uputiti najuspešniji sportisti u prethodnoj godini.

Povezana vest:  Miša Blam dobio ulicu u centru Niša

Novogodišnji koncert prenosiće televizija „Studio B“.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Beograda (TOB) Dejana Veselinova, i ove godine TOB će organizovati manifestaiju „Ulica otvoreng srca“ koja se tradicinalno održava 1. januara u Svetogorskoj ulici.

Veselinov je dodao da će se ta manifestacija, koja je postala brend Beograda, ove godine održati pod sloganom „Grad se gradi srcem, Beograd-Kraljevo“ i da će imati humanitarni karakter.

Povezana vest:  Partibrejkers, Vrooom i DJ Flip na manifestaciji „Stari dani“ u Vranju

-Očekujemo rekordni broj gostiju iz regiona, posebno Slovenije i Hrvatske, a dolazak u prestonicu su najavili i gosti iz Bugarske i drugih zemalja Evrope – rekao je Veselinov i istakao da su beogradski hoteli već puni.

Vođa grupe „Bajaga i instruktori“ Momčilo Bajagić Bajaga kazao je da mu je posebno zadovoljstvo što će svirati na platou ispred Doma Narodne skupštine, jer na tom prostoru njegov bend nikad nije nastupao.

-Novogodišnji koncert je najbolji način da se završi turneja koju smo imali povodom 25-ogodišnjice postojanja benda – rekao je Bajaga i obećao sugrađanima dobar provod.