hemofarm-ekipaREGIONALNA NLB LIGA

Pavković: igramo protiv veoma iskusne ekipe

 

U 11. kolu regionalne NLB lige košarkaši Hemofarma u subotu gostuju ekipi Igokee u Laktašima, a prema rečima plejmejkera Vrščana Miljana Pavkovića očekuje ih veoma težak zadatak.

„Igokea je sastav koji je izuzetno dobro popunjen na svim pozicijama. U prošlom kolu poraženi su na gostovanju Partizanu, ali i u tom meču pokazali su zavidan kvalitet“, rekao je Pavković.

On je naglasio da dobro poznaje nekoliko prvotimaca Igokee i da je sa nekima od njih imao prilike da igra.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Portlanda, Minesote i Oklahome

-Naš sledeći protivnik ume da bude veoma neugodan. Siguran sam da ćemo sutra morati da pružimo maksimum ukoliko želimo da prekinemo seriju poraza i dođemo do novih bitnih bodova – poručio je Pavković.

Iskusni organizator igre „farmaceuta“ trvdi da će košarkaši Hemofarma od starta pokušati da preuzmu kontrolu igre i nametnu ritam koji njima odgovara.

Povezana vest:  EVROKUP, Košarkaši Zvezde poraženi od Galatasaraja

-Naš najjači adut u sustrašnjem duelu trebalo bi da bude agresivna odbrana. Ako uspemo da u defanzivi odigramo na visokom nivou, uslediće veliki broj laganih poena – rekao je Pavković.

Vrščani su nakon uspešnog starta sezone zaređali sa porazima. U prethodnim sedmicama zabeležili su po dva neuspeha u regionalnoj ligi i Evrokupu.

-Povrede polako uzimaju danak. Igrali smo bez Bojana Krstovića i Mustafe Abdul-Hamida, a imamo u timu još nekoliko rovitih igrača. Kalendar takmičenja je zgusnut, pa nema puno vremena za trening i ugravanje rekonvalescenata – požalio se Pavković.

Povezana vest:  Odom otvorio oči, skinut sa aparata i diše samostalno

Prema njegovim rečima, postoje veliki problemi u igri Hemofarma, ali je najvažnije da „ništa kapitalno u ovoj sezoni nije izgubljeno.“

-Regionalno takmičenje je dosta ujednačeno, a na kraju će nijanse odlučivati o plasmanu na završni turnir – zaključio je Pavković.

Utakmica Igokea – Hemofarm igra se sutra od 20,15 časova u Sportskoj dvorani u Laktašima.