Bajaga i Instruktori održaće 5. decembra specifičan koncert u beogradskom Sava centru pod nazivom „Koncert sa rok grupu, orkestar i hor“, pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića, i to povodom obeležavanja jubileja, 35 godina benda. Ulaznice koštaju od 1.800 do 2.800 dinara, a mogu da se nabave preko „Tiketsa“ i na blagajni Sava centra. Pokrovitelj koncerta je Grad Beograd.

Momčilo Bajagić Bajaga i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom Impresija na „Evergrin festivalu“ u Nišu. Tada su posetioci mogli da čuju kako u drugačijim, raskošnim aranžmanima, zvuče hitovi iz svih faza karijere benda – „Zažmuri“, „Bilo bi lako“, „Dvadeseti vek“, „Dobro jutro“, „Od kada tebe volim“…

Povezana vest:  EKSTREMNI EXIT: ARKONA, ANTI KNOWHERE LEAGUE, PARKWAY DRIVE, DISCHARGE

Pogledajte snimak tog nastupa: https://www.youtube.com/watch?v=tyvyG4JVYaM

Bajaga ističe da je ideja o takvom koncertu potekla od Vojkana Borisavljevića, i dodaje:

„Uradili smo tada samo 12 pesama u tim aranžmanima, i to stvarno dobro zvuči. Onda nam je palo na pamet, pošto je 35 godina benda, da to proslavimo na malo svečaniji način, sa orkestrom i horom. Na bini Sava centra će biti stotinak muzičara. Sviraćemo velike hitove, i to one pesme koje su zgodne da se urade na taj način. Orkestar ‘Impresija’ je u Nišu bio fenomenalan, ali ćemo sada imati duplo više gudača, duvača… Biće puniji zvuk, to je uvek kod velikog orkestra tako.

Povezana vest:  Ludacris debitovao na prvom mestu Billboard liste

O gostima Bajagić, za sada, ne želi da priča.

„Nikad ih ne najavljujemo. Biće ih, sigurno, jer nam trebaju za neke pesme. Koncert će trajati kao i svaki drugi naš nastup – sa bisevima, više od dva sata. Biće i pesama koje dugo nismo svirali, U Beogradu, recimo, dugo nismo izvodili „Buđenje ranog proleća“, a to je idealna pesma za takav nastup“.

Popularni roker najavljuje da se ovakvi koncerti planiraju i u Ljubljani, Novom Sadu, Banjaluci, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima regiona, i to svugde sa lokalnim orkestrima.

Povezana vest:  ROBIN THICKE, SNOOP DOGG, AFROJACK I IMAGINE DRAGONS PRIDRUŽUJU SE FANTASTIČNIM IZVOĐAČIMA NA 2013 MTV EMA

„Onda bi bilo dovoljno da sa nama ide samo Vojkan kao dirigent, ali to je sve predviđeno za iduću godinu. Koncert u Sava centru je veliko finale turneje posle albuma ‘U sali lom“, pored toga što je proslava jubileja, i onda je logično da to bude u Beogradu“, zaključio je Bajaga, koji se sa Instruktorima vraća u Sava centar tačno deceniju posle tri spektakularna koncerta, kada je takođe obeležen jubilej, 25 godina benda.

PHOTO: Nebojša Babić