massimo_2Masimo bi rado pevao sevdah

 

Hrvatski pop pevač Masimo Savić kaže da bi rado snimio sevdah ili etno album, poučen gostovanjima na koncertima kod bosansko-hercegovačkog folkera Halida Bešlića i na albumu „Makedonsko srce kuca u 7/8“ Garabeta Tavitijana.

-Pogotovo bih se voleo sevdahom baviti, jer je to zahtevna disciplina. Mene to kopka i hoću sebi dokazati da to mogu. Stvarno bih voleo napraviti jedan takav album – rekao je Savić.

Nekadašnji vođa postnovotalasnog zagrebačkog sastava „Dorijan Grej“, poznatog po rok hitu „Sjaj u tami“, koji je kasnije samostalnu pop karijeru počeo pesmama „Samo jedan dan“ i „Stranac u noći“, kaže da je skoro dobio i poziv Harija Varešanovića da s njim peva na jednom koncertu posvećenom sevdahu.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji

-Kad sam čuo izvedbu (Safeta) Isovića ‘Ah, meraka’, poželeo sam to pevati, ali pred koncert sam odustao, jer nisam mogao doseći tu razinu kvaliteta. Fatastično kako je covek to otpevao! Osećao sam da se tome ne mogu ni približiti. Uplašio sam se da neću biti dovoljno dobar, ali sada bih voleo tako nešto probati – kaže Savić.

Povezana vest:  Droga u autobusu Breta Majklsa

Pevač koga 21. decembra u Sava centru očekuje tradicionalni prednovogodišnji koncert u Beogradu, prošle godine je gostovao na Bešlićevim nastupima u Banja Luci i Zagrebu, gde su izveli zajedno narodnu pesmu „Miljacka“.

-Voleo bih dalje sarađivati s Halidom, jer ima jednu čudnu mašinu pluća i grla. To čudno funkcioniše, kao da više ljudi peva. A i on hoće nešto sa mnom snimiti. Samo čekam da imam malo više vremena da to napravimo – kaže Savić.

Povezana vest:  Raspao se slavni bratski trio Jonas Brothers

Na ovogodišnjem albumu makedonskih pesama koji je uz brojne goste iz Hrvatske snimio bivši bubnjar „Leba i soli“ Garabet Tavitijan „Makedonsko srce kuca u 7/8“, Savić je otpevao „Eleno kerko“.

-Odlično mi je leglo. Iznenadilo me kako je to dobro zazvučalo. Baš sam se lepo osećao pevajući – priznaje Savić.