sahŠAH, PRVENSTVO BALKANA

U trećem kolu pet remija

 

Svih pet partija trećeg kola finalnog turnira gran pri serije za Prvenstvo Balkana, koje se igra u Beogradu, završeno je remijem. Najveća borba vođena je između bugarskog velemajstora Julijana Radulskog i Milana Draška iz Crne Gore, a primirje je skolpljeno tek posle obostrano oštre igre i 56 povučenih poteza.

Povezana vest:  ALPSKO SKIJANJE, Trijumf Lindzi Von

Peteru Drenčevu iz Bugarske i Kristijanu Vladu Jijanu iz Rumunije trebalo je 38 poteza da sklope primirje, dok su „salonski remiji“ viđeni u partijama Emir Dizdarević (BiH) – Dragiša Blagojević (CG), Dalibor Stojanović (BiH) – Boris Čatalbašev (Bugarska) i Krasimir Rusev (Bugarska) – Igor Miladinović (Srbija).

Na tabeli vode Miladinović i Draško sa po dva poena, ispred Čatalbaševa, Ruseva, Stojanovića, Blagojevića, Jianu i Radulskog sa po 1,5 poena. Po jedan poen osvojili su Dizdarević i Drenčev.

Povezana vest:  Za predstavnike SIM priređen prijem u sedištu Evropske komisije u Briselu

Četvrto kolo igra se od 16.30:

Miladinović – Blagojević, Draško – Dizdarević, Jianu – Radulski, Čatalbašev – Drenčev, Rusev – Stojanović. Igra se devet kola po Bergerovom sistemu, a turnir se završava 19. decembra.

Aktuelni prvak Balkana je srpski velemajstor Bojan Vučković, koji je bio pobednik finalnog turnira gran pri serije 2009/2010. igranog u Plevenu (Bugarska).

Povezana vest:  NHL, Pitsburg prvi put slavio bez Krozbija