EKV_DVD_OMOT_MMM_naslovnaFilm o Ekatarini Velikoj objavljen na DVD-iju

 

Dokumentarni film Dušana Vesića „EKV – Kao da je bilo nekad“ o sudbini kultne beogradske rok grupe „Eketarine Velike“ objavio je na DVD-iju „Multimedija rekords“ (Multimedia Records).

-Krug se zatvorio. Imali smo seriju, imali film, i imamo sada i DVD izdanje. Nadam se da izgleda dostojno benda o kome je film – rekao danas na promociji filma njegov režiser Dušan Vesić, koji je i koscenarista sa Sandrom Rančić.

Povezana vest:  Dubioza kolektiv se vraća na Demofest!

Kao da je bilo nekad je pre dve godine kao četverodelnu seriju emitovala Radio-televizija Srbije, a potom je Vesić sa istoimenim filmom išao na nekoliko festivala u regionu, gde je dokumentarac imao zapažena prikazivanja.

U 85-minutnom dokumentarcu o „EKV“ govore njeni nekadašnji članovi basista Dragiša Uskoković-Ćima, bubnjari Ivan Fece Firči, Ivan Ranković i Marko Milivojević, pevačica Tanja Jovićević, i brojni savremenici i prijatelji benda.

Povezana vest:  MTV TAKEOVER – BOY GEORGE!

Vesićev dokumentarac prvi je otvoreno progovorio o uticaju droge na beogradski postnovotalasni bend, koji danas važi za jedno od najuticajnijih i najpoštovanijih imena jugoslovenskog i srpskog rokenrola.

Ključna tri člana benda, koji se najpre zvao „Katarina II“, a potom „Ekatarina Velika“, bili su gitarista i pevač Milan Mladenović (1958-1994), basista Bojan Pečar (1960-1998) i klavijaturistkinja Margita Stefanović (1959-2002).

Povezana vest:  Avril Lavinj demantovala vesti o trudnoći

Na prvom albumu „Katarina II“ (1982) svirao je bubnjeve Ivica Vdović-Vd (1960-1992), prethodno sa Mladenovićem član kultnog „Šarla akrobate“.

-Dokumentarni film ‘EKV – Kao da je bilo nekad’ je uzbudljiva I potresna priča o životu i smrti, stvaranju i zavisti, ljubavi i mržnji, usponu i padu. Svi članovi kreativnog jezgra ‘EKV-a’ preminuli su u periodu od 1992. do 2002. Godine – saopštio je „Multimedija rekords“.