U doba izolacije, kada svi pokušavamo što više ostati kod kuće i izlaziti samo kada je nužno i našim muzičarima je teško da snimaju nove pesme i spotove. Upravo zbog takvih uslova ograničenja ali i atmosfere koja vlada u svetu bitno je da svi umetnici budu što kreativniji, da pruže zabavu svojoj publici i time im malo skrenuti pažnju sa svakodnevnih loših vesti.

Tako su i članovi grupe Letu Štuke odlučili da svoju staru pesmu iz davne 2008. godine objave kao službeni singl i dodele mu popratni video broj.

Povezana vest:  U2 zakazao koncerte u Parizu

Radi se o pesmi „Paranoja“ koja je objavljena na albumu „Proteini i ugljikohidrati“. Pesmu prati smešni, animirani, video spot koji su prigodno odlučili objaviti baš  1. aprila.

Spot za pesmu „Paranoja“ pogledajte na sledećem linku: https://youtu.be/lyR1SfPDWVM

„Paranoja“ je satirični song i ima nameru svojim sadržajem i popratnim videom uveseliti i nasmejati publiku u ovim teškim danima. Odatle i ideja da datum objavljivanja bude 01.04. međunarodni Dan šale. Pesma je objavljena još 2008-me na albumu „Proteini i ugljikohidrati“, a sada konačno ima i video čiji je editor naš JohnDoe. Uživajte!“ – rekao je Dino Šaran.

Povezana vest:  Koncert Manjifika i vojnog orkestra Binički u SC

„Proteini i ugljikohidrati“ je drugi studijski album Letu Štuka. Radi se o zbirci od dvanaest pesama, uglavnom ljubavnog sadržaja, ali u socijalnom kontekstu. Većina pesama sa albuma napisana je u periodu između 2006. – 2008. godine i inspirisane su tadašnjom realnom socijalno političkom situacijom u regionu. Drugi i ne manje važan faktor njihovog nastajanja odnosi se na turbulentne promene u realnom i emotivnom životu samog autora.

Povezana vest:  Kako je nemačka muzika uticala na svetske trendove?

Album „Proteini i ugljikohidrati“ slušajte na streaming servisima:

https://backl.ink/533938