Hannes_EDERUniversal Music izveštava o pozitivnim rezultatima i jačanju menadžment tima u Srbiji

 

Nakon skoro 2 godine od otvaranja srpske kancelarije u Beogradu, Universal Music već objavljuje pozitivne rezultate svog poslovanja.

-Uprkos nestabilnim okolnostima u oblastima našeg poslovanja, postigli smo ciljeve – rekao je Hannes Eder, generalni direktor Universal Music Austria & Western Balkans i dodao: -Zbog našeg direktnog prisustva na tržištu i jakog lokalnog tima, u mogućnosti smo da brže prepoznajemo trendove i na njih adekvatno reagujemo.

U skladu sa kontinuiranim razvojem poslovanja kompanije Universal Music na teritorijama zapadnog Balkana, Fabian Stilke preuzima poziciju – Director Marketing Western Balkans. Stilke ce tako biti odgovoran za sve marketinške aktivnosti na teritoriji Srbije, pored već postojeće funkcije – Director Business Development Universal Music Austria & Western Balkans.

-Fabian Stilke je poštovana figura na teritorijama Zapadnog Balkana obzirom na njegov dosadašnji rad u sektoru poslovnog razvoja u kompaniji Universal Music. Sa iskustvom na polju digitalnog poslovanja i marketinga, on je idealna osoba za ovu poziciju. Fabian Stilke i naš dinamičan lokalni tim u Srbiji će nastaviti jačanje pozicije Universal Music na ovom tržištu u nastajanju –  komentariše Hannes Eder.

Povezana vest:  Crvena jabuka i Plavi orkestar na Velikogospojinskim danima

U Srbiji, kao i na celom Zapadnom Balkanu, pokretačka snaga ekonomskog rasta su svakako digitalni servisi. Upravo zbog toga se najveći potencijal rasta očekuje u ovom sektoru poslovanja, a naročito obzirom na ekspanziju legalnih servisa ovog tipa. Dodatna prednost razvoja digitalnog poslovanja je i usklađivanje cena lokalnog i internacionalnog repertoara.

U susret ovim izazovima, poziciju Head of Digital Austria & Western Balkans od 1. januara 2011. preuzima Benjamin Brüst koji će biti odgovoran za dalje širenje digitalnog poslovanja u regionu. “Benjamin Brüst je počeo karijeru 2004. godine kao deo Universal Music Mobile. Tokom proteklih godine, on je bio pokretačka sila razvoja austrijske digitalne scene i zato sa velikim zadovoljstvom objavljujem njegovu novu poziciju, te širenje njegovih odgovornosti”, kaže Hannes Eder. Njegov tim će biti pojačan i novim smerom aktivnosti Roberta Špilka koji će na poziciji Account Manager Digital raditi sa Universal Music partnerima na lokalnom nivou.

Povezana vest:  I SAM SMITH NASTUPA NA "2014 MTV VIDEO MUSIC AWARDS"

U cilju unapređenja distribucije fizičkih proizvoda iz Universal Music kataloga, od 1. Januara 2011. godine Universal Music započinje saradnju sa kompanijom Aquarius Records kao novim distributerom u ovom sektoru. Aquarius Records će kao poznata diskografska i distributerska kuća, snabdevati Universal Music nosačima zvuka i slike (CD, DVD, Blu-Ray, itd.) sve maloprodajne partnere u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Crnoj Gori i Srbiji.

Povezana vest:  Long Play vas vodi na Džibonija!

-Kako bismo unapredili distribuciju naših proizvoda i našim maloprodajnim partnerima pružili najbolju moguću uslugu, sa zadovoljstvom počinjemo saradnju sa kompanijom Aquarius Records kao našim lokalnim distributerom fizičkih proizvoda – rekao je Hannes Eder.