Koncertna agencija Charm Music 28. maja u 20:30h organizuje prvi live-streaming koncert mlade džez pijanistkinje Marije Lazić aka Majka Mare pod nazivom „Sweet streams from my bedroom“. Ulaznice za koncert mogu se kupiti online, a posebnost ovog koncerta jeste ta što će publika imati priliku da čuje nešto sasvim drugačije i to iz udobnosti svog doma putem live-streaming platforme.

Ovo će biti pionirski poduhvat kada su mladi izvođači sa naših prostora u pitanju, zato što će publika moći da prisustvuje online koncertu za koji će kupiti kartu i na taj način podržati izvođače. Muzičari su ti koji su od početka situacije sa pandemijom bili uz svoju publiku i pružili im podršku kroz seriju besplatnih koncerata i nastupa koje su održali online. Iako se sve polako vraća u normalu, muzička industrija još dugo neće moći da se vrati na staru trasu i zato je potrebno da se pronađe način kako bi muzičarima bilo omogućeno da normalno nastave da rade svoj posao. Iz tog razloga, koncertna agencija Charm Music odlučila je da po prvi put ostvari saradnju sa jednim domaćim izvođačem i organizuje live-streaming koncert mlade kantautorke iz Srbije. Majka Mara je muzičarka koja je pre desetak dana objavila svoj drugi singl „Nisi tu“ koji se simbolično može shvatiti i kada je njen predstojeći koncert u pitanju – ona nije u nekom koncertnom prostoru, ali je to neće sprečiti da održi koncert u kome će pubika uživati i koji će dugo pamtiti.

Povezana vest:  Robert Plant dobio zvezdu u Memfisu

Marija Lazić je mlada džez pijaniskinja, koja se više od 10 godina profesionalno bavi muzikom – otuda i umetnički naziv Majka Mara. Paralelno sa studijama klavira, Marija je završavala i džez odsek u muzičkoj školi Stanković. Imala je priliku da nastupa u velikim dvoranama i koncertnim salama izvodi pijanističke resitale, nastupa u kamernim sastavima, sa bendom kao i sa orkestrom. Neki od značajnijih su nastup na Beogradskom Jazz Festivalu, Gitar Art Festivalu, nastup sa Big Bandom RTS-a, koncerti u Kolarčevoj zadužbini, Skupštini grada Beograda, ali i inostrani nastupi poput nastupa u dvorani Karnegi Hola u Njujorku. Od 2017. počinje saradnju sa nemačkom kruz kompanijom AIDA gde je angažovana kao muzički trener i korepetitor. Svoj prvi singl „Diši duboko“ objavila je 2018. godine, a pre samo 10 dana i novi spot za pesmu „Nisi tu“.

Povezana vest:  40 godina Orgazma i 40 godina ,,Paket aranžmana" 9. decembra u Kombank dvorani

Marija će na koncertu koji će održati 28. maja pored svojih autorskih pesama izvesti i džez standarde, čuvene hitove, ali i neke tradicionalne pesme u džez aranžmanima.

Cena karte za ovaj koncert je 4 evra, dok će publika moće da kupi ulaznice i po ceni od 7 i 10 evra ukoliko želi da podrži izvođača. Karte se mogu kupiti na ovom linku.

Povezana vest:  Novi album i turneja Blek Krous

PHOTO: Ana Danilović