AKADEMIJA NYE 50 GODINANovogodišnji koncert grupe Sunshine na Akademiji

 

Novogodišnjim koncertom grupe SUNSHINE u petak 31. decembra u Velikom klubu Akademije, POEZINOM i ŽURKOM IZNENAĐENJA u Malom klubu, ući ćemo u Novu 2011. godinu, ali i u 50. godinu postojanja ovog legendarnog beogradskog mesta.

SUNSHINE i danas seva energijom jednog najuticajnijih domaćih crossover rap sastava, a frontmen benda Branko Bojović „Gumbrowski“ (Bane Sunshine) svakako je jedan od najharizmatičnijih muzičara beogradske hip hop scene.

„Žaklina traži sponzora“, „Priđi mi ti“, „Pretty Boy“, „Miss J“, „Misli mene gone“, ‘Ombre, „Slika i prilika“, „Zig Zigi“, „Iza Horizonta“, „Kokane“ samo su neke od pesama iz Sunshineovog beskompromisnog dugogodišnjeg opusa, koje i danas zvuče jednako žestoko, a uz rane radove tu su i nove trake, poput  „Fight the devil“ i „Niklovan“, koje plene pažnju starih i regrutuju nove fanove!

Povezana vest:  Povodom 40 godina benda: Partibrejkers restaurirali video spotove i snimke nastale u poslednje četiri decenije

Pre i posle koncerta grupe Sunshine muziku će puštati gostujući DJ tim, koji će publiku do ranih jutarnjih sati držati na nogama uz sjajan izbor crossover hip hopa i žestokog gitarskog zvuka.

U ulaznice za novogodišnji koncert Sunshinea uračunata su i dva besplatna domaća pića, a mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara, u art kafeu „Fleka“ na Akademiji. Veliki klub se otvara u 22h.

Novogodišnje izdanje POEZIN ŽURKE, uz dobro zezanje, slam i specifično izvođenje poezije koja je obeležila uspešne poetske klabinge u 2010. godini na Akademiji, odigraće se u Malom klubu, sa početkom u 19:30h.

Povezana vest:  Korejska grupa BIGBANG predstavila spot za japansku verziju pesme “Fantastic Baby” (VIDEO)

Od 23h pa sve do 07h trajaće ludi plesni party – NOVOGODIŠNJA ŽURKA IZNENAĐENJA, za koju ćemo reči samo to da će biti u duhu Akademije, neobično važne za andergraund puls Beograda.

Od 1961. godine kada je začeta kao klub Univerziteta umetnosti, koji je važio za okupljalište disidentski nastrojene studentarije, kroz različite epohe, preko dinamičnih osamdesetih godina i kreativnog kormila Vlaste Volcanoa Mikića, Milovana DeStil Markovića i neprevaziđenog Miomira Grujića Fleke, pa sve do danas, nonkonformistički i stvaralački orjentisana Akademija se pre svega oslanja na podršku i perpetuum energiju mnogobrojnih gostiju, koji svojom izraženom individualnošću i aktivnim učestvovanjem u životu ovog mesta upravo nju, vec decenijama, čine miljenicom alternativne scene i jednim od uporišta slobodnog duha Beograda.

Povezana vest:  Finalstkinje PGS Sara, Nevena i Mirna na Beosongu

Ulaz na Poezin party biće besplatan!

Od 23h karta za Mali klub koštaće 300 dinara, s tim da su svi gosti Poezina slobodni da ostanu na novogodišnjoj žuraji bez plaćanja ulaznice.

Cene pića za šankom ostaće nepromenjene, a pripremamo i specijalnu ponudu za radžoljupce: 12 vrsta mood lifting rakije po pristupačnoj kinti, od koje ćete zasijati kao svetla Vegasa :)

I, da – imaćemo i balone (Pa gde u Novu bez balona?!:)