Nakon albuma „Mržnja“, u kome prikazuje sve ono što bi pravi rep trebalo da sadrži, Mimi Mercedez sa novim singlom donosi i svoj novi imidž! Ipak, numera naziva „Zla Riba“ još jednom se, njoj karakteristično, bavi važnom tematikom.

 Kada je Mimi u pitanju, ovo je jedinstvena prilika da već na prvo slušanje znamo da se radi o muško-ženskom odnosu, ipak, iz ključne perspektive.

 „U pesmi Zla riba govorim o nedostižnim idealima patrijarhata za ženu i o stereotipu da je devojka koja negativno odreaguje na loše uslove prosto luda ili zla“, objašnjava reperka. 

Povezana vest:  Šakiru tužio bivši dečko

Kao jedan celovit projekat, nova tema donosi i novi dinamičan zvuk koji ćemo voleti u letnjim danima, a upravo autorka pesme ističe da je reč o njenom ličnom i umetničkom sazrevanju. Singl „Zla Riba“ prati i podjednako fabulozan spot, u kome su, nesumnjivo, prikazane istinski moćne žene. Pored standardne Geto Gerila postave, ovoga puta tu su bili i rediteljka Sara Marković i DP Lazar Bogdanović.

Povezana vest:  Džastin Biber srušio još jedan rekord!

GLEDAJ SPOT OVDE

Dozvolila sam sebi da promenim zvuk i uobičajene teme o kojima pišem, pa je i sam spot morao to da isprati. Geto Gerila je zato pozvala u pomoć režiserku Saru Marković, koja je režirala i spot za Bakšiš 2015. godine, a ona je sastavila odličan tim ljudi koji je doprineo tome da ovaj video bude totalno drugačiji od bilo čega što sam do sada radila“, kaže Mimi Mercedez.

Poslednje izdanje pre novog zvuka koji danas donosi ogleda se u albumu „Mržnja“, predstavljenom u oktobru prošle godine. 12 numera u potpunosti je oslikalo Miminu tendenciju da neguje tradicionalni rep i sve ono što on treba da predstavlja. Kako ona kaže, kombinaciju starog i modernog rep zvuka, klinačkog gasiranja i ozbiljnosti, napinjanja i opuštanja, hladnokrvnosti i najiskrenijih emocija.

Povezana vest:  BELGRADE BEER FEST 2013, Večeras nastupaju Roblja Čorba, Generacija 5, Alen Islamović

Izdanje „Zla Riba“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Google Play i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://mimimercedez.lnk.to/ZlaRiba

 PHOTO: Aleksa Miletić