Sporazum potpisan između predstavnika reprezentativnih sindikata SSMS i ASNS i menadžmenta Gorenja za radnike predviđa povećanje zarada u valjevskoj fabrici, donošenje nove sistematizacije i uvođenje bonusa na osnovu postignutih ušteda.

U ovom izazovnom periodu ohrabruje nas povećanje tražnje za rashladnim uređajima koje proizvodimo za celu Evropu ovde u Valjevu. Naročito je značajna potražnja iz zemalja EU i Rusije za najnovijom generacijom frižidera, koju smo počeli da proizvodimo u martu. Sada nam je više nego ikada u fokusu efikasnost poslovanja, koju nastojimo da unapredimo primenom nove tehnologije i metoda u radu kojima doprinosimo većoj produktivnosti i kapacitetu proizvodnje te tako i većoj prodaji, ali i smanjivanju troškova. To je jedini način da se osigura dugoročna održivost poslovanja tokom očekivane globalne recesije, što je u interesu i kompanije i naših zaposlenih.“ – istakao je Dejan Milutinović, direktor fabrike Gorenje u Valjevu dodajući da je „za dobar rad fabrike osim posvećenih zaposlenih važan i konstruktivan dijalog sa predstavnicima reprezentativnih sindikata“.

 

Zahvaljujući većoj produktivnosti i unapređenju procesa proizvodnje, biće izvodljivo i ostvarenje ušteda u troškovima proizvodnje po standardnoj jedinici proizvoda u odnosu na isti period prošle godine, za šta će svim zaposlenima biti isplaćivani dodatni mesečni bonusi. Zaposlenima će takođe biti isplaćivana stimulacija za rad tokom meseci u kojima se beleže povišene temperature u pogonima, julu i avgustu.

Povezana vest:  „Sajam lepote i glamura" u Delta Cityju

Predsednik sindikata SSMS, Slobodan Stanojlović izjavio je da uvećanje zarada za sve zaposlene, ali i mogućnost ostvarenja dodatnih bonusa došlo kao rezultat konstruktivnog socijalnog dijaloga, ali pre svega zahvaljujući novoj sistematizaciji u fabrici. “Preduzimljvost rukovodstva kompanije za vreme krize koja je zadesila ceo svet, zaista je za pohvalu, a mi se nadamo da će se ovako uspešna saradnja održati i u narednom periodu”, dodao je Stanojlović. Nenad Đurđević, predsednik sindikata ASNS takođe je istakao da su se pregovori sa mendažmentom kompanije relizovani na obostrano zadovoljstvo i izrazio želju za nastavkom produktivne međusobne saradnje i u budućnosti.

Povezana vest:  Dejvid Bekam sprema pesme Bitlsa za ćerku

Uvećane zarade radnici Gorenja primiće već za jul mesec, dok su prvi bonusi već isplaćeni 15. 7. za ostvarene rezultate tokom juna.

Kompanija Gorenje, koja je od 2018. godine u vlasništvu Hisense Group, ove godine obeležava 70 godina poslovanja, a svoju prvu fabriku u Srbiji otvorila je u Valjevu pre 14 godina i danas zapošljava preko 1600 radnika.

Povezana vest:  UNICEF-ov humanitarni Fer plej turnir u basketu održan za vikend u Beogradu i Novom Sadu