Sporazum potpisan između predstavnika reprezentativnih sindikata SSMS i ASNS i menadžmenta Gorenja za radnike predviđa povećanje zarada u valjevskoj fabrici, donošenje nove sistematizacije i uvođenje bonusa na osnovu postignutih ušteda.

U ovom izazovnom periodu ohrabruje nas povećanje tražnje za rashladnim uređajima koje proizvodimo za celu Evropu ovde u Valjevu. Naročito je značajna potražnja iz zemalja EU i Rusije za najnovijom generacijom frižidera, koju smo počeli da proizvodimo u martu. Sada nam je više nego ikada u fokusu efikasnost poslovanja, koju nastojimo da unapredimo primenom nove tehnologije i metoda u radu kojima doprinosimo većoj produktivnosti i kapacitetu proizvodnje te tako i većoj prodaji, ali i smanjivanju troškova. To je jedini način da se osigura dugoročna održivost poslovanja tokom očekivane globalne recesije, što je u interesu i kompanije i naših zaposlenih.“ – istakao je Dejan Milutinović, direktor fabrike Gorenje u Valjevu dodajući da je „za dobar rad fabrike osim posvećenih zaposlenih važan i konstruktivan dijalog sa predstavnicima reprezentativnih sindikata“.

 

Zahvaljujući većoj produktivnosti i unapređenju procesa proizvodnje, biće izvodljivo i ostvarenje ušteda u troškovima proizvodnje po standardnoj jedinici proizvoda u odnosu na isti period prošle godine, za šta će svim zaposlenima biti isplaćivani dodatni mesečni bonusi. Zaposlenima će takođe biti isplaćivana stimulacija za rad tokom meseci u kojima se beleže povišene temperature u pogonima, julu i avgustu.

Povezana vest:  Bečke linije proširuju kar-šering ponudu

Predsednik sindikata SSMS, Slobodan Stanojlović izjavio je da uvećanje zarada za sve zaposlene, ali i mogućnost ostvarenja dodatnih bonusa došlo kao rezultat konstruktivnog socijalnog dijaloga, ali pre svega zahvaljujući novoj sistematizaciji u fabrici. “Preduzimljvost rukovodstva kompanije za vreme krize koja je zadesila ceo svet, zaista je za pohvalu, a mi se nadamo da će se ovako uspešna saradnja održati i u narednom periodu”, dodao je Stanojlović. Nenad Đurđević, predsednik sindikata ASNS takođe je istakao da su se pregovori sa mendažmentom kompanije relizovani na obostrano zadovoljstvo i izrazio želju za nastavkom produktivne međusobne saradnje i u budućnosti.

Povezana vest:  Gde se nalaze najstariji i najlepši kafići u Evropi

Uvećane zarade radnici Gorenja primiće već za jul mesec, dok su prvi bonusi već isplaćeni 15. 7. za ostvarene rezultate tokom juna.

Kompanija Gorenje, koja je od 2018. godine u vlasništvu Hisense Group, ove godine obeležava 70 godina poslovanja, a svoju prvu fabriku u Srbiji otvorila je u Valjevu pre 14 godina i danas zapošljava preko 1600 radnika.

Povezana vest:  Otvoren konkurs za praksu u okviru projekta Zdravo dvadesete