bombaj stampaDOČEK NOVE 2011

 

Nova godina u Sarajevu uz vatromet i Zabranjeno pušenje i Bombaj štampu

 

Građani Sarajeva i turisti dočekali su Novu godinu veselo, uz vatromet i muziku uživo, uprkos hladnoći. Centralna manifestacija dočeka Nove godine održana je na trgu Dece Sarajeva, gde su građane zabavljale grupe „Zabranjeno pušenje“ i „Bombaj Štampa“. Nastupile su, takođe, domaće grupe „Erogene zone“, „Abba Real Tribute“, „Pink Panter Band“, „Dino Voice Band“ i „Đ Foćo“.

Povezana vest:  Tuck i Plastic organizuju Cinemania party!

„Bombaj štampa“ je u novogodišnjoj noći predstavila svoj prvi album posle 20 godina „Neka Đ odmah ovđe siđe“. Ulice su bile pune turista iz susednih zemalja, a Deda Mraz je šetao uličom i delio slatkiše đeci. Nova godina u Sarajevu je dočekana velikim vatrometom.

U većini gradova u BiH zbog finansijske krize nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom, kao što je to bio slučaj do sada. Većina građana BiH provela je Novu godinu u svojim domovima, s prijateljima i porodicom. I restorani su bili popunjeni, kao i hoteli i ugostiteljski objekti na okolnim paninama, Vlašiću, Bjelašnici i Jahorini.

Povezana vest:  The Chainsmokers sinoć na Exitu, večeras Greta Van Fleet, Tom Walker, Solomun

Tokom proslave Nove godine nisu zabeleženi veći incidenti, ali su jutros policija i vatrogasci morali da reaguju i gase požar koji je izbio u krugu trgovačke firme „Zaklopača komerc“ u Sarajevu. Požar je stavljen pod kontrolu, ali je njegovo gašenje trajalo nekoliko sati jer je obuhvaćeno skladište i prodajni prostor firme. Materijalna šteta je ogromna.

Povezana vest:  Koncert Brajana Ferija pomeren za septembar