Singl „Lifetime“ (Young Turks Recordings/Beggars) je uzbudljivi debitantski singl Romy (Madley Croft), iz britanskog indie pop benda The xx,  napisan i snimljen u Londonu tokom  karantina prouzrokovanog pandemijom.
Lifetime“ je pesma o želji za ponovnom ujedinjenjem sa voljenomm osobom, porodicom i prijateljima, kao i euforičnoj sreći koji taj susret nosi. Bezbrižna, nesputana i ohrabrujuća pesma, proizvod mogućnosti koju je autorka iskoristila u datoj situaciji, a u kojoj ona peva o „bivanja u trenutku i slavljenja te prisutnosti“. Ova vanvremenska pesma, kombinacija je klupske muzike, autorkine inspirativne sklonosti ka čežnjivim osećanjima i njenog talenat za komponovanje hitova.

Povezana vest:  Smak u Kombank areni 29. decembra

Osime što je bila ko-autor tri albuma njenog matičnog benda The xxRomy Madley Croft je pisala pesme za takva imena kao što su Mark Ronson, Benny Blanco, Jehnny Beth i Dua Lipa (uključujući i njezin singl „Elektricity“, nagradjen Grammy-jem). Uz svoju muzičku karijeru, pevačice, gitaristkinje, autora i tekstopisca, od svoje 17 godine razvijala je i uspešnu DJ karijeru. Počela je da pušta muziku u londonskim klubovima, da bi poslednjih godinu dana gostovala u klubovima Homobloc (Mančester), Club to Club (Torin) i zatvorila Pride Inside for Amnesty. Prošle godine često je svirala u emisijama  BBC Radio 1 Residency.

Povezana vest:  Džordž Majkl: Osećam se divno

Obe ove muzičke strasti, Romy je spojila u pesmi „Lifetime“ – uzbudljivom, toplom, klupskom pop hitu, koji je na tragu Ibiza style house-a i trance-a. U intimnom Instagram performansu početkom godine, otkrila nam je, pravovremeno, trenutak eskapizma tokom teških vremena i primamljiv uvid u ono što dolazi od ove pevačice i tekstopisca iz Londona. Produkciju singla potpisuju Fred Again.. i Marta Salogni. „Lifetime“ prati lirski video koji su kreirali dizajner Patrick Savile i animator Connor Campbell, a koji možete da vidite OVDE.

Povezana vest:  Vanesa Me u nedelju u Areni