Približavamo se datumu izlaska dugo pripremanog albuma „Svrati kod mene“, čiji datum izlaska je 2.novembar!

Pravo je vreme stoga da vam predstavimo novi singl, naslovnu kompoziciju sa albuma, čiji  je autor i kompozitor pesme „Svrati kod mene“,  a aranžer i producent je Voja Aralica, koji je ujedno i producent albuma.

Spot „Svrati kod mene“ biće objavljen na njenom  You Tube kanalu 31.10.2020 u 21h.

Premijerno Yelena će izvesti „Svrati kod mene“ u emisiji „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ (31.10.od 21h na Nova S).

Intrigantna i talentovana pop džez pevačica i kantautorka, Lady Jelena, proslavila se već kultnim numerama „Nikola“ i „Slatka mala“, da bi se, nakon dužeg potrebnog vremena pauze i muzičkog sazrevanja, vratila na scenu sa potpuno novim i svežim muzičkim materijalom, koji će  pod novim umetničkim imenom Yelena objaviti za Menart. Yelena je kompozitor i tekstopisac svih numera na albumu čiji je producent Voja Aralica.

Povezana vest:  Željko zapalio primorje!

Yelenin studijski album najavljujemo za jesen, a prvi singl i spot sa njega koji vam predstavljamo danas je numera „Mala Danka“, koja na već karakterističan i duhovit  Yelenin način govori o prezaštićenoj devojčici koja se bori protiv odrastanja pod staklenim zvonom.

„Mala Danka“ podignuta je na sve muzičke digitalne platforme, a možete je čuti OVDE.

Povezana vest:  Čolićev koncert u Kragujevcu odložen za 4. septembar

Muziku i stihove napisala je Yelena, dok je aranžman uradio Voja Aralica.

Spot „Mala Danka“ snimljen u Yeleninom stilu, u saradnji sa Vladimirom Jevicem snimateljem. Zajedno su radili i prethodne spotove kao „Slatka Mala“ i „Čarobna bašta“.

Pogledajte spot „Mala Danka“ OVDE.

Yelena se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane. Shvatila je da rečima, glasom, i muzikom, može da nasmeje, rastuži, uzbudi, i naljuti.
Upadljiv kontrast njenim milozvučnim glasom i minimalističkim Jazz-Pop ritmovima, predstavljaju tekstovi koji obiluju seksualnim aluzijama i ne retko, na eksplicitan način tretiraju ljubav, parodirajući romantiku i žensko-muške odnose.

Povezana vest:  Hladno pivo se sprema za vruće koncertno leto i jesen

Yelena je studirala modu, grafički dizajn i animaciju. Svirke sa bendom je najčešće održavala po beogradskim klubovima kao sto su Fest, Soul Society, Ciglana (Ljubitelji Teške Industrije), KC Grad, i 2044. Na Exit festivalu je svirala 2018, kao i na festivalima i klubovima u Hrvatskoj, Sloveniji, i Bugarskoj. Prošle godine se pojavila na festivalu SEE Future London, u gradu gde je provela veliki deo studentskog života.