VM5SMKoncert violinistkinje Vanese Mej u Beogradskoj areni

 

Atraktivna violinistkinja Vanesa Mej (Vanessa Mae), koja je poznata po jedinstvenom spoju klasike i tehno muzike, održaće koncert u Beogradskoj areni 27. februara, najavljeno je iz Beogradske arene. Super zvezda i harizmatična umetnica pomerila je muzičke granice kada je imala samo 16 godina, objavljivanjem prvog „pop“ albuma „Violin Player“, formirajući neuobičajen miks klasičnog, pop, džez i tehno zvuka, ali i svojim scenskim izgledom, piše u saopštenju.

Vanesa Mej je ušla u knjigu Ginisovog rekorda kao najmlađi instrumentalista koji je snimio violinske koncerta Betovena I Čajkovskog, a njen aranžman Bahove „Tokate i fuge“ u d- mollu I dalje je rado slušan i često kopiran.

Povezana vest:  3. NEXT festival u Užicu: Pokaži humanu stranu i dođi na dobru zabavu!

Vanesa Mej je rođena u Singapuru 1977. godine, a sa tri godine se sa majkom preselila u London gde i dalje živi. Prvi solistički koncert je imala sa devet godina, a u desetoj je nastupila sa simfonijskim orkestrom.

Violinistkinja, neobičnim stilom oblačenja i atraktivnim nastupima kao i kompozicijama, brzo je očarala publiku širom sveta, netipičnim izvođenjem klasične muzike. Album „Violin Player“ se odmah po objavljivanju, našao na top listama u više od 20 zemalja, a 1996. godine nominovana je za Brit nagradu, za najboljeg ženskog izvođača i time dobila titulu prvog instrumentaliste i klasičnog muzičara koji je ušao u izbor za ovu isključivo pop nagradu.

Povezana vest:  Grupa MORTAL KOMBAT priprema 12. izdanje Antievrovizije za 21. maj na Beogradskom sajmu

Vanesa Mej se 2006. godine našla na listi najbogatijih mladih izvođača sa zaradom od preko 32 miliona funti od koncerata i prodaje 10 miliona albuma širom sveta. Do sada je objavila brojne klasične i pop albume a nedavno je izdala „Best of Vanessa-Mae“ kolekciju koja uključuje i nikada ranije objavljenu pesmu „Art of War“.

Povezana vest:  Ove srede u MTV Express –u makedonski bend Eye Cue

Na svojim nastupima Mej svira na klasičnom modelu Guadagnini iz 1761. godine cija se vrednost procenjuje na 150 hiljada funti, koju je dobila na poklon od roditelja i na električnoj violini Zeta džez. Karte za koncert Vanese Mej biće u prodaji od 12. januara po cenama od 3.100, 3.500, 3.900 i 4.500 dinara na blagajni Beogradske arene, u tržnom centru „Ušće“, Domu omladine Beograd, knjižari Delfi (SKC).