Exit 2Kanadski sastav Arcade Fire na ovogodišnjem Egzitu

 

Kanadski sastav „Arkade Fajr“ (Arcade Fire), nastupiće na ovogodišnjem, Dvanaestom festival „Egzit“ (Exit), koji će biti održan, od 7. do 10. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, najavili su organizatori.

U saopštenju se navodi da će na Festivalu „Egzit“ nastupiti i jedan od najboljih elektro di džejeva Tiga, kao i di džej DZejmw Zabiel (James Zabiel), britanski bend „Hadouken!“ i beogradski sastav „Gramophondžije“.

Kanadska indi- rok senzacija „Arkade Fajr“, koji predvode bračni par Vin Batler i Režin Šasanj, privukao je pažnju kako publike, tako i kritičara, svojim nagrađivanim albumom prvencem „Funeral“ iz 2004. godine. Sastav je postao prepoznatljiv po izuzetnom umetničkom kvalitetu izrade koji zadivljuje one koje traže malo više u muzici, ali i po prijemčivosti široj publici i nastupima sa zvezdama kakve su Bono Voks i Dejvid Bouvi.

Povezana vest:  Svetska di-džej zvezda Hot Since 82 nastupa u Beogradu

Među mnogobrojnim nagradama i priznanjima, najsvežije su nominacije magazina „Ku’ (Q), za najbolji album 2010. godine, a album „The Suburbs“ je i u trci za album godine na muzičkim nagradama Gremi 2011. Di džej i producent Tiga, spaja komercijalni uspeh sa tehničkom veštinom u radu i harizmom koju prenosi na publiku. Među svetskom, ali i domaćom klupskom scenom stekao je popularnost najviše zahvaljujući remiksima koje je radio za imena kao što su „Scissor Sisters“, „Felix Da Housecat“, „LCD Soundsystem“ i „Boys Noize“.

Povezana vest:  Sutra počinje 14. Pančevački džez festival

Mladi producent i di džej DŽejm Zabiela, svojom neverovatnom tehnikom i brzinom menjanja ritmova, uz house, breakbeat i tećno, planira da po treći put prodrma posetioce Exita. Bend „Hadouken!“, na ovogodišnji Egzit dolazi u u punom sastavu. Njihova muzika je glasna, energična i električna, još više zbog uticaja izvođača kao što su „The Prodigy“ i „The Chemical Brothers“.

Povezana vest:  Britanska pevačica Emi Vajnhaus se vratila muzici

Ulaznice za Egzit festival, koji će se održati od 7. do 10. Jula 2010. godine, u prodaji su putem internet sajta (www.gigstix.com), po drugoj promotivnoj ceni od 6.990 dinara, a broj ovih ulaznica je ograničen.

Ubrzo će u prodaju biti puštene i ulaznice za srednjoškolce, po promotivnoj ceni od 4.990 dinara, kao i za studente, po ceni od 5.990 dinara, biće uskoro puštene u prodaju.